Ultima oră

Un bătrân a rămas fără economii după ce a primit un SMS


Un italian în vârstă de 80 de ani a pierdut 241.000 de euro după ce a devenit ținta unei escrocherii.Totul a început cu un SMS, ce părea să provină de la banca unde avea deschis cont. Mesajul îl avertiza despre un atac cibernetic asupra dispozitivului său mobil și a conturilor bancare asociate. Ulterior, a fost sunat de o persoană care s-a prezentat ca fiind angajat al băncii, care i-a spus să-și transfere economiile în conturi „sigure” pentru a preveni „retragerile neautorizate”.
Realizând că a fost înșelat, bătrânul a depus o plângere la poliție, ceea ce a declanșat o investigație ce a durat un an și a condus la efectuarea a 18 percheziții în regiunile Toscana și Campania, relatează Rotalianul.
Dintre cei 18 suspecți identificați, 11 aveau antecedente penale, inclusiv pentru infracțiuni de același gen. Perchezițiile efectuate asupra telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice confiscate de la suspecți au furnizat anchetatorilor din Milano dovezi suplimentare privind amploarea activității ilegale. Sursa: Ziare.com

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *