Ultima oră

Un brand cunoscut a rechemat în service milioane de mașini pentru remedierea unei defecţiuni

Un brand cunoscut de autoturisme a depistat o defecțiune la sistemul de recircularea gazelor arse şi a rechemat la service un număr de două milioane de maşini ale mărcii, la nivel global.

Potrivit brandului, în acest moment există o soluție tehnică bazată pe o nouă generație de sisteme EGR, produsă de un nou furnizor, însă numărul mare de vehicule face dificilă înlocuirea într-un interval de timp scurt.

Problema este una destul de gravă şi trebuie tratată cu seriozitate, mai ales că poate conduce la efecte severe, inclusiv de incendiu la bord.

Practic, este vorba despre scurgeri de glicol, un alcool folosit pentru răcirea gazelor. Acesta poate conduce cu ușurință la aprinderea gazelor de eșapament aflate la o temperatură ridicată sau a reziduurilor de ulei din motor, efectul cel mai grav fiind incendierea vehiculului, notează profit.ro.

Vorbim despre brandul BMW care a rechemat în service aproape toată gama de automobile cu motoare cu combustie fabricate între 2010 și 2022, insclusiv Seriile 1, 2, 3, 4, 5, 6 și 7, cât și SUV-urile X1, X3, X4, X5 și X6.

Odată ajunsă în service, mașina va fi verificată de angajații service-ul BMW, pentru a vedea dacă există scurgeri de lichid, iar dacă este cazul, sistemul va fi înlocuit.

Câte mașini au fost vândute de BMW în România?
Potrivit promotor.ro, cu un total de 2.253.835 de automobile livrate clienţilor din întreaga lume în 2023, marca BMW a înregistrat o creştere de 7,3% faţă de anul precedent, vânzările atingând un nou maxim istoric.

Marca BMW a reuşit să-şi apere poziţia de lider în segmentul premium global anul trecut. Automobilele electrice ale mărcii au reprezentat 330.596 de unităţi livrate clienţilor în 2023 (+92,2%).

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *