Ultima oră

Un copil de 14 ani s-a înecat într-un râu. Băiatul plecase la scăldat cu prietenii

Un copil în vârstă de 14 ani, dispărut vineri seara în apele râului Prut, în localitatea Rădăuţi Prut, în timp ce era la scăldat, a fost găsit mort, potrivit Agerpres.

Băiatul era la scăldat cu prietenii și n-a mai ieșit la suprafaţă.

„După mai bine de trei ore de căutări, băiatul a fost găsit. Din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Este vorba de un copil de 14 ani”, a anunţat sâmbătă ISU Botoşani.

Dispărut în ape
Alerta s-a dat vineri seară, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru căutarea lui când prietenii și-au dat seama că nu-l mai văd..

„Din primele informaţii, acesta era cu mai mulţi prieteni, care au încercat să îl salveze. Nu au reuşit şi au sunat la 112 după ajutor”, preciza ISU Botoșani.

La faţa locului au intervenit două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Coţuşca şi Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două bărci, dar şi o ambulanţă aparţinând SAJ Botoşani, însă pentru copil a fost prea târziu.

Amintim că, în iunie, pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, inclusiv una pentru scafandri, şi bărci, la Dărmăneşti, judeţul Bacău, pentru salvarea unui băiat în vârstă de patru ani care a căzut în râul Uz. Copilul nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

O tragedie similară a avut loc tot luna trecută, în localitatea bihoreană Tinca. Un copil în vârstă de 10 ani a fost înghițit de apele Crișului Negru. El a fost găsit fără viață la o adâncime de aproximativ trei metri.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *