Curiozități

Un nou monolit misterios a apărut în Statele Unite, după dispariția celui din județul Neamț

Un nou monolit misterios a apărut în Statele Unite, de această dată lângă un oraș din California. Este al treilea obiect metalic, după cel din deșertul din Utah și chiar din România, din județul Neamț.

Coloana argintie de metal a fost găsită pe o colină, la două săptămâni după ce un obiect similar a fost descoperit în deşertul din Utah, de unde a dispărut ulterior, dar și după cel din județul Neamț, care de asemenea a dispărut.

Obeliscul din California are trei feţe, trei metri înălţime şi latura de 45 de centimetri. Pare să fi fost făcut din oţel inoxidabil, este sudat și are nituri. Spre deosebire de cel găsit în Utah, care era bine înfipt în pământ, acest monolit nu pare la fel de bine fixat.

Ziarul local din micul oraş Atascadero, pe coasta centrală a Californiei, a raportat că această coloană argintie a fost găsită pe vârful muntelui Pine, unde a devenit deja un obiectiv. Zeci de turişti l-au fotografiat şi au postat fotografiile pe internet.

„Obeliscul cu trei feţe părea a fi făcut din oţel inoxidabil şi are trei metri şi 18 cm lăţime. Obiectul a fost sudat la fiecare colţ, cu nituri care ataşează panourile laterale la un cadru de oţel probabil în interior ”, a relatat Atascadero News, preluat de unilad.co.uk.

Cel dintâi monolit metalic din Utah fost văzut pentru prima dată pe 18 noiembrie de echipajele de pe elicoptere statului. Creatorul său rămâne un mister, deşi este un subiect al multor speculaţii. Imaginile publicate pe rețelele sociale arată patru bărbați care au demontat obiectul, apoi l-au cărat cu o roabă.

Monolitul dispărut de la Piatra Neamț a făcut înconjurul presei internaționale

Un astfel de obiect metalic a apărut si în România, la scurt timp după cel din Utah. Acesta a dispărut, marți, pe 1 decembrie, la 4 zile de la instalarea sa. Apariția obiectului, precum și dispariția, au făcut înconjurul presei internaționale.

Construcţia înaltă de aproximativ 3 metri, acoperită de semne circulare care par a fi făcute cu flexul, a apărut fără nicio explicaţie, pe dealul Bâtca Doamnei din Piatra Neamţ, având una dintre faţete orientată în direcţia Muntelui Ceahlău, potrivit Mediafax. În apropierea colinei se află şi ruinele fortăreţei dacice Petrodava. Și acesta a dispărut peste noapte, dar povestea monolitului din Neamț rămâne și ea un mister.

“Structura înaltă de aproape 3 metri a dispărut în liniște peste noapte, precum a fost ridicată săptămâna trecută”, a declarat, pentru Reuters, jurnalistul Robert Iosub, din partea publicației locale Ziar Piatra Neamț. Acesta a văzut structura.

“O persoană neidentificată, aparent un sudor local de slabă calitate, l-a făcut…acum tot ce-a rămas este doar o groapă mică acoperită de sol pietros”, au descoperit reporterii locali, potrivit acestuia.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button