Actualitate

Un PRIMAR de comună cere DSP Gorj aprobare pentru amenajarea unui CENTRU de VACCINARE

Primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, vrea centru de vaccinare anti-COVID-19 în localitate pentru ca oamenii să nu fie nevoiți să meargă zeci de kilometri în alte localități pentru a se vaccina împotriva noului virus.

Ion Bârcă este nemulțumit că localitatea sa a fost arondată centrului de vaccinare din comuna Stoina. Edilul a discutat cu președintele Consiliului Județean Gorj pe această temă. Cosmin Popescu i-a recomandat centrul de la Târgu-Cărbunești. Primarului i se pare o distanța prea mare, 28 de kilometri, așa că a anunță că va face adresă la DSP prin care va cere să fie lăsat să facă centru de vaccinare în centrul de permanență din comună.

”Chiar vreau să mă implic în această chestiune, dar vreau ca și cei de la DSP să îmi dea un sprijin. Ca și vaccinare, m-au trecut la Stoina. Am și vorbit cu președintele Consiliului Județean și a promis că ne ajută, că vom face vaccinul la Târgu Cărbunești. Și acolo e distanța mare. Eu am un centru de permanență foarte dotat și aranjat. Cred că era mai bine să fie vaccinarea aici. Am încercat să fac lucrurile cât mai bune pentru locuitorii din Turburea. O să fac adresă către directorul DSP Gorj, să facem centru de vaccinare la Turburea. Până acum, i-am zis doar verbal. Ne dăduseră la Stoina, iar drumul peste deal este impracticabil, iar până la Cărbunești sunt aproape 30 de kilometri, distanța este mare. Ce bătrân se duce până la Stoina sau Cărbunești? Dacă vrem să ajutăm oamenii, trebuie să facem centre cât mai aproape de ei”, a conchis primarul comunei Turburea.

Mii de persoane eligibile pentru vaccinare la centrul din Târgu-Cărbunești

Centrul de vaccinare de la Târgu-Cărbunești va deservi 12 localități învecinate. Primarul Dănut Birău spune că aproximativ 7000 de persoane sunt eligibile pentru vaccinare, doritorii trebuie, însă, să se programeze pentru imunizare. Liviu Cotojman spune că se va implica activ în campania de vaccinare, va informa populația că e bine să se imunizeze. Edilul comunei Roșia de Amaradia spune că și el se va vaccina împotriva coronavirusului. Florinel Țuilă anunță cetățenii comunei Cătunele, care nu se pot deplasa la centrul de vaccinare de la Motru, că le va pune la dispoziție mijloace de transport. Edilul este decis să se vaccineze și el împotriva noului virus.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *