Dezvăluiri

Un rus vrea să studieze la UCB

Un cetățean rus vrea să studieze la Universitatea „Constantin Brâncuși (UCB). Acesta a depus solicitare de a studia la universitatea din Târgu Jiu.
„Nu avem nicio interdicție în privința eventualilor studenți ruși“, a precizat Lumina Popescu, rectorul UCB.
Admiterea studenților străini a început la nivelul universității din Târgu Jiu. „Am declanșat procesul de admitere în anul pregătitor de două luni și avem, deja, avem 50 de dosare selectate și transmis Ministerului Educației pentru emiterea scrisorilor de acceptanță pentru aceștia, unde se face al doilea filtru. S-au înscris peste 100 de candidați, dar au fost acceptate doar dosarele care au îndeplinit toate condițiile. Sunt condiții care constau în actele de studii. Nu se verifică alte aspecte. Dosarele sunt în lucru și probabil că în perioada următoare vom primi scrisorile de acceptare. Din Maroc sunt cei mai mulți aplicanți, dar mai sunt și din Ucraina, Bangladesh și Pakistan“, a mai adăugat rectorul UCB.

16 studenți străini învață la UCB

În prezent, 16 studenți străini, majoritatea din Maroc, studiază la universitatea din Târgu Jiu anul pregătitor de învățare a limbii române, iar doi dintre ei vor merge să studieze la universități de medicină.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *