Ultima oră

Un tânăr s-a dat singur de gol pe rețelele sociale, după ce a comis 9 spargeri în 90 de minute

Un tânăr și-a câștigat notorietatea de „campion” al hoților din Iași după ce a comis 9 spargeri în doar 90 de minute. El și-a dus la îndeplinire escapada purtând aceleași haine care se văd în pozele sale de profil de pe Facebook și TikTok, ceea ce a facilitat identificarea sa de către anchetatori.

Ulterior, alte cinci întreprinderi au raportat că au fost sparte de același hoț. Pentru cele 14 spargeri, bărbatul a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 271 de zile de detenție dintr-o sentință anterioară, potrivit Ziarul de Iași.

Tânărul a executat „jaful” în noaptea de 17 spre 18 februarie 2022, începând cu doar o jumătate de oră după miezul nopții. El a început cu un magazin din apropierea Prefecturii Iași și apoi a continuat prin zonă. În 90 de minute, conform sursei citate, el a spart în total 9 magazine.

Ulterior, în cadrul anchetei au apărut plângeri cu privire la alte cinci spargeri comise în aceeași noapte. Într-unul dintre incidente, bărbatul a pătruns într-un magazin alimentar folosind o șurubelniță, de unde a furat 450 de lei din casa de marcat. Deși magazinul avea un sistem de alarmă, hoțul fugise până la sosirea paznicilor.

La scurt timp după aceea, tânărul a încercat să pătrundă într-un alt magazin, dar nu a reușit să forțeze ușa. De asemenea, nu a reușit să pătrundă într-un magazin din apropiere și apoi a vizat o brutărie aflată alături. Deși a reușit să intre în brutărie, a plecat cu mâna goală, deoarece nu era nimic în sertarul casei de marcat.

Potrivit sursei citate, hoțul realiza aceste spargeri purtând aceleași haine care figurau în pozele sale de profil de pe Facebook și TikTok, ceea ce a facilitat identificarea sa de către anchetatori.

Pentru cele 14 spargeri comise sau încercate într-o singură noapte, bărbatul a fost condamnat la 4 ani de închisoare, plus 271 de zile suplimentare dintr-o condamnare anterioară. Acesta fusese condamnat anterior pentru 14 spargeri eșalonate pe parcursul mai multor zile.

În plus, hoțul este obligat să plătească 4.000 de lei pentru costul reparațiilor la ușa primului magazin pe care l-a atacat. Hotărârea Judecătoriei Iași nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, mai precizează sursa citată. Informația a fost publicată pentru prima data de digi24.ro.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *