Dezvăluiri

FOTO și VIDEO | Urmărit și șicanat, pe străzile din Tg-Jiu, de gruparea Cucăilă! „Mascații” au intervenit când interlopii erau pe punctul de a agresa și un echipaj de poliție

Un târgujian a avut parte, duminică seara de o experiență înfricoșătoare pe străzile din oraș, după ce a fost urmărit și șicanat în trafic de o grupare cu apucături infracționale. Dumitru Ilie tocmai ce a revenit în țară și și-a recuperat mașina din curtea Poliției Municipiului Tg-Jiu, după ce reclamase furtul acesteia, în urmă cu cinci luni, iar polițiștii o confiscaseră de la cel bănui de furt. De atunci, Ilie are parte de urmăriri în trafic și de intimidări din partea tânărului pe care l-a acuzat de furt și a amicilor acestuia, cu scopul de a-l determina să-și retragă plângerea. Banda cu apucături interlope a fost pe punctul de a agresa un echipaj de poliție, într-o stație peco din Tg-Jiu, după ce oamenii legii au fost sesizați de Dumitru Ilie că este șicanat în trafic și l-a legitimat pe unul dintre urmăritorii acestuia, și numai intervenția mascaților a făcut ca lucrurile să nu scape de sub control.

I-au furat duba din fața casei

Dumitru Ilie era plecat la muncă în străinătate, iar în luna noiembrie a anului trecut a apelat la poliție să-i găsească autoutilitara care i-a dispărut din fața casei sale din Tg-Jiu. Omul avea o autoutilitară Fiat Ducato pe care o avusese închiriată în Belgrad, iar aproape de termenul în care îi expira ITP-ul, a trimis un amic să-i aducă mașina în România, pentru a-i efectua inspecția tehnică. Autoutilitara a fost parcată în fața casei lui Ilie, pe strada Calea Severinului, numai că, în scurt timp, mașina a dispărut.

Rudele sale au sesizat dispariția autoutilitarei și l-au anunțat, iar el a sesizat furtul la poliție. După câteva zile, rudele au văzut mașina circulând prin Tg-Jiu și i-au spus lui Dumitru Ilie că la volanul acesteia se afla un tânăr.
Bărbatul s-a interesat la amicii din oraș cine circulă cu mașina sa și a aflat că e Marius Cucăilă, un tânăr cu antecedente penale, așa că a revenit cu o nouă sesizare on-line adresată Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. La acea moment, Ilie a încercat să ia legătura cu Cucăilă, numai că a primit amenințări și i s-au solicitat bani în schimbul autoutilitarei.


După o vreme, polițiștii care aveau în lucru dosarul penal de furt au reușit să indisponibilizeze autoutilitara și au sigilat-o în curtea Poliției Municipiului Tg-Jiu.

„Mi-au blocat mașina în peco, de față cu polițiștii”

În urmă cu câteva zile, târgujianul a revenit în țară și a reintrat în posesia autoutilitarei. ”Am luat duba de la poliție din curte, era sigilată, dar praf făcută, ruptă, lovită, toate detaliile acestea au fost fotografiate de către polițiști și se află la dosar”, a spus Ilie.

Duminică seara, omul a ieșit în oraș cu mașina, numai că, imediat, i-a apărut în spate un autoturism Audi, iar la scurt timp, s-a luat după el și un BMW cu numărul de înmatriculare GJ39DAL. În stația peco de pe Calea Severinului, imediat după podul de peste Jiu, tânărul a observat un echipaj de poliție, a intrat cu mașina în stația de carburanți și le-a spus polițiștilor că este urmărit. ”Chiar acolo în peco, după ce le zisesem polițiștilor care erau înăuntru că sunt urmărit, mi-au blocat mașina. Cel cu BMW-ul s-a postat în fața dubei, iar cel cu Audi mi-a blocat spatele și au coborât vreo patru din cele două autoturisme. Polițiștii au văzut și, imediat, au ieșit afară. Cucăilă a sărit repede în mașină, a demarat în trombă și aproape că l-a luat târâș pe polițist când acesta i-a cerut actele. A revenit, după 4-5 minute și s-a luat la ceartă și a început să-l îmbrâncească pe unul din polițiști. Am sunat la 112 și au venit 3-4 mașini de mascați și după mai multe discuții a fost amendat”, a declarat Ilie.

„Cum ies afară din casă, se ia după mine”

Bărbatul spune că, la doar câteva minute, în timp ce se deplasa spre casă, Marius Cucăilă l-a urmărit din nou și a continuat să-l șicaneze în trafic.


”Polițiștii mi-au zis că pot pleca acasă, numai că, până la intersecția cu strada Luncilor, în sensul giratoriu, iar s-a luat după noi și ne dădea flash-uri. Am scos telefonul și am filmat. Am întors în sensul giratoriu, spre oraș, să văd dacă se ține după noi. Bineînțeles că s-a luat iarăși după noi, ne-a depășit pe linie continua și apoi dădea în frâne în fața noastră. A trebuit să vorbesc din nou cu polițiștii. Probabil plângerea mea va ajunge la dosarul penal în care se fac cercetări și urmează să fiu audiat, să detaliez întreaga poveste. Ei, acum, cu toate șicanele și amenințările, încearcă să mă determine să renunț la plângere. Mă refer la Mircea Constantin Dănescu, cu Audi (GJ44YZY) și Marius Cucăilă cu BMW cu nr. GJ39DAL și mai e unu, dar nu-i știu decât porecla, îi zice <>. Cum ies afară din casă și îmi văd mașina, unul dintre aceștia se ia după mine”, afirmă speriat Ilie.
Trebuie spus că atât Mircea Dănescu, cât și Marius Cucăilă au fost de mai multe ori cercetați penal și au antecedente penale.

   

Citește și:

2 Comentarii

  1. Desi par minore aceste fapte sunt foarte grave si probabil se datoreaza lipsei de fermitate a politistilor . Nu poti sa tragi de un politist si sa fii doar amendat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *