Dezvăluiri

Deputat: Vorbesc, la Bruxelles, ca și cum CEO ar fi închis

Deputatul USR Radu Miruță acuză că niciun politician de la Gorj și nimeni de din actuala guvernare nu se bate pentru Complexul Energetic Oltenia.

Radu Miruță îi critică pe guvernanți pentru că în timp ce energia se vinde, în această perioadă, la prețuri record, se închid capacități. În plus, spune România importă energie cu costuri de sute de euro pe megawatt/oră, când ar putea produsă mai ieftin de termocentralele din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Radu Miruță acuză PSD că joacă un teatru ieftin, criticând privatizarea Termocentralei Mintia, pentru că este la masa deciziei, făcând parte din coaliția de guvernare. “PSD este acum la guvernare și dincolo de asta, vedem că România cumpără energie cu vreo 700 de euro megawatt/oră în perioada asta, timp în care Mintia și CEO produceau energie cu vreo 100 de euro, iar noi închidem. Lucrurile astea cu creșterea prețurilor se întâmplă pentru că cererea pe piață este, poate, mai mare decât pot țările să producă, noi închidem capacități, iar PSD încearcă să joace un teatru extraordinar de ieftin, pentru că sunt la masa deciziei. Eu cred că lumea s-a plictisit de astfel de abordări și trebuie să aibă niște abordări seriose și consecvente. Lucrurile astea se întâmplă consecutiv ca urmare a unor decizii politice la care PSD este parte. Adică, să se privatizeze termocentrala Mintia în timp ce este o guvernare care are 70% din care face parte și PSD, iar PSD să vină și să vorbească că nu e bine ce s-a întâmplat este o chestiune de iresponsabilitate. L-am văzut pe domnul Weber săptămâna trecută de mână cu ministrul Energiei. Nu știu cât de serioși sau nu sunt investitorii, cât timp este orice investitor din afara României, nu contează prea mult dacă este serios sau nu, având în vedere că România are nevoie de energie produsă în România. Adică, toată lumea se uită acum spre surse de producere a energiei, iar România închide capacități”, spune liderul USR Gorj.

„Nimeni din județul Gorj, de la guvernare nu se bate pentru CEO”

Radu Miruță acuză că politicienii aflați la putere spun la Bruxelles că CE Oltenia ar fi deja închis. Deputatul USR susține că există riscul să fie închise și Termocentralele Turceni și Rovinari pe modelul celei de la Mintia. „Ar fi fost o decizie mult mai curajoasă să anunțe că susțin producerea energiei și că ajută grupurile energetice din Turceni și Rovinari, în schimb, noi vedem decizie care spune că le trage pe margine, le bagă în rezervă tehnică și funcționează din când în când, la nevoie, în urma unei proceduri extraordinar de alambicată. Provocarea este ca ele să reziste cât de mult, iar în contextul internațional cu criza energetică, alimentară, financiară care se prevede, provocarea este să însănătoșim acest sistem, iar acest lucru nu se poate face decât prin investiții și prin grija față de oamenii care lucrează acolo, ceea ce nu vedem că se întâmplă acum. Continuându-se pe aceeași linie cu deciziile care au fost luate până acum de PSD și PNL, probabil că se va ajunge la sufocare. CEO nu poate funcționa cu mii de angajați care să stea acasă neplătiți și să fie chemați o dată la nu știu cât timp când se mai decide rareori să pornească capacitățile. Un complex așa mare nu poate funcționa așa. Acolo se funcționează la foc automat. Pentru acest complex, nimeni din județul Gorj, de la guvernare nu se bate”, a conchis deputatul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *