Tableta lu’ Matei

V-a abandonat Iulian! Nu-i problemă, Cuviosul Marcel se cere viceprimar!

Am citit pe seară știrile, după meci și m-am întristat instantaneu: Iulian Popescu nu vrea să vă reprezinte (pe cei care l-ați votat!) în Consiliul Local al Municipiului Tg-Jiu. Flăcăul ăsta a strâns atâta frustrare încât vă tratează cu dispreț pe voi, cei 9.063 de târgujieni, care ați votat lista PNL pentru consiliul local, cu imberbul Vasile Iulian în capul acelei (pardon!) liste! ”Am pierdut o șansă, am câștigat un om!”, au strigat, pe centurile de socializare, ultrașii lui Popescu. ”El este șansa acestui oraș. Să nu-l lăsăm să plece!”, au continuat fanaticii. Păi zic să ne ținem la el, să-l faultăm, să-l tragem de tricou, dar el s-a exprimat deja public că vrea să conducă opoziția ”din afara consiliului local”. Adică și-a bătut joc, conștient, de votul a peste 9.000 de târgujieni care l-au vrut în consiliul local, să încerce să facă acolo majoritate și, în orice condiții, să-i facă opoziție lui Romanescu din interior. Altfel, se verifică teoria potrivit căreia lui Popescu îi pasă de Gorj sau de Târgu-Jiu din patru în patru ani. Este inadmisibil ca atâtea mii de oameni să-i acorde încrederea lor prin votul exprimat și Popescu să refuze să-i reprezinte, pentru că e sub demnitatea lui să fie simplu consilier. Adică ori la butoane și la bani, că, de fapt, ăsta era interesul, ori  nimic! Poate vă cere votul la alegerile parlamentare!? Să i-l dați, că e om de cuvânt, după cum se vede!

Dar asta e, ne consolăm că l-am pierdut pe Iulian Vasile, însă trebuie să fim fericiți că vine Marcel. Cum care Marcel? Adrian Marcel Tudor! E pe preș la Romanescu, de a doua zi după alegeri, și se cere viceprimar. A uitat de clanuri, de pușcăriași, iar acum face sluj la clanța primarului. Pentru 160 de milioane de lei vechi lunar, cât e salariul de viceprimar, îi face și pantofii lui Romanescu. Cică nu mai vrea să se ocupe de ciori și câini, că i-a ajuns patru luni, în 2020, până să demisioneze, după cinci ani în care și-a dormit somnul de frumusețe în fotoliul de vice. Gata, e pus pe treabă: își suflecă mânecile și se apucă să sape cu târnăcopul pasajul pe sub calea ferată din Pandurașu, la drumul promis în campania electorală, din Narciselor și până la Lidl-ul din CAM. Apoi, își pune batistuța la sacou, gen Dimitrie Gusti, și se ocupă de cultură! Din nou! Și seara o să combată cu aplomb inefabil, pe probleme de UNESCO, la televiziunea amicului său, care l-a alintat, în trecut, cu apelativul ”bou”. ”Nu e bine dottore, nu e bine!”, vorba lui Băsescu. Parcă și văd, pe 29 decembrie, de Sfântul Cuvios Marcel, cum își sărbătoresc Tudor și Romanescu onomastica împreună, cu tort rovegan, cu frapiere, jumări, înconjurați de multe acrituri, care mai de care în oțet și saramură, pe acordurile melodiei ” Pe dușmani nu dau 2 lei”, a rapsodului de mare succes Tzancă Uraganu!

Apropo, inexorabilii ultrași ai lui Iulian or fi plecat de la stadion sau sunt tot acolo și cer renumărarea voturilor. Și halatu`, cât e halatu`?

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *