Ultima oră

Val de cutremure înregistrat în România, în mai puţin de 12 ore

Un val de cutremure a fost înregistrat într-un interval de aproape 12 de ore, în România. Nu mai puţin de cinci seisme de intensitate redusă s-au produs de joi, de la ora 17 şi până vineri dimineaţă, la ora 5, informează Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Încă două cutremure s-au produs vineri dimineaţă în România, unul dintre ele în Mehedinţi, după ce joi seara trei seisme s-au înregistrat în aceeaşi zonă.

Cele două seisme care au avut loc astăzi dimineaţă s-au produs în zone diferite.

Primul dintre ele, cu magnitudinea de 2,6 pe Richter a avut loc în zona seismică Vrancea, iar cel de-al doilea, de 3 grade, a fost înregistrat la ora 5.17, în Banat, Mehedinţi.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul de vineri dimineață din Banat a avut magnitudinea de 3 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de patru kilometri, în județul Mehedinți.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Craiova (127 km), Timișoara (142 km), Belgrad (145 km), Arad (180 km).

Seismul de 2,6 grade pe Richter de vineri dimineaţă a avut loc la ora 4.25, la o adâncime de 77 kilometri şi a fost înregistrat în apropierea oraşelor Braşov, Bacău, Ploieşti şi Galaţi.

Alte trei cutremure au avut loc joi în județul Mehedinți, cu magnitudini de 2,9, 3,3 și 4,6 grade pe scara Richter.

sursa: antena3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *