Actualitate

Validarea producătorilor și dealerilor din Rabla şi Rabla Plus, lansată la începutul lunii martie

Sesiunea de validare a producătorilor sau dealerilor din cadrul programelor Rabla şi Rabla Plus va fi lansată în perioada 2 – 6 martie 2020, informează Administraţia Fondului pentru Mediu. AFM invită solicitanţii să pregătească dosarele de validare, având la baza documentele şi informaţiile din cuprinsul proiectelor de ghiduri postate pentru consultare publică pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anuntat, la jumatatea lunii februarie, ca programele „Rabla Clasic” si „Rabla Plus” vor avea, în acest an, un buget total de 545 de milioane de lei, din care 140 de milioane de lei pentru achiziția de mașini electrice sau hibrid plug-in.
Totodată, persoanele care vor achiziționa un autovehicul electric prin Rabla Plus nu vor avea dreptul ca înstrăineze bunul pe o perioadă de cel puțin un an.

Ediția 2020 a Programului Rabla, cu cele două extensii, va fi lansată în cursul lunii martie, la Craiova, la uzina Ford, a menționat Costel Alexe.

De la înființarea Programului „Rabla”, cel puțin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz și circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziționate.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *