Ultima oră

Vârful epidemiei de coronavirus este aşteptat după 22 aprilie

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă declară că, potrivit unei analize, vârful epidemiei de nou coronavirus este aşteptat în perioada 22-26 aprilie.

Raed Arafat insistă, totodată, că restricțiile trebuie menţinute şi după acest moment.

“Există o analiză care arată că va fi cel mai probabil atins vârful chiar în perioada 22-26 aprilie, dar acest lucru poate să se schimbe şi poate să se ducă mai încolo. La acest moment, vârful este prevăzut către sfârşitul lunii aprilie, probabil începutul lunii mai”, a spus secretarul de stat, dumnică seară, într-o intervenţie la Antena 3.

În altă ordine de idei, șeful DSU susţine că situația cadrelor medicale infectate în România este similară cu alte ţări.

„Este inevitabil. Problema noastră este procedura de izolare a personalului medical care este negativ. Vom analiza această situaţie la începutul săptămânii viitoare, să vedem care e procedura pe care să o urmăm să nu pierdem din ce în ce mai mult personal sănătos doar prin izolare. În acelaşi timp, dacă acest personal este îmbrăcat, dacă are mască, are tot, şansa să se transmită este foarte mică”, a adăugat Raed Arafat.

sursa: europafm.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button