Tableta lu’ Matei

Vasilică de la Rutieră, un Godină netalentat al IPJ Gorj!

Știți zicala aia, ”După ce că ești prost, mai și semnalizezi”?  Se potrivește perfect în contextul următor: GorjOnline a publicat un articol despre doi polițiști aflați la o terasă, în Hurezani. Cele câteva rânduri erau însoțite de două fotografii, una cu Loganul poliției parcat după rastelul cu butelii dintr-o stație de carburanți, iar a doua, cu cei doi polițiști care se întrețineau, la o Cola, cu o picoliță. Că așa se întâmplă de când cu tehnologia modernă și în fiecare dintre noi sălășuiește un mic japonez, care scoate telefonul și pozează orice, de la selfiuri în baie sau lângă soba de teracotă, până la urmele lăsate de avioane pe cer, ca mai apoi să le analizeze toți ”astronauții”, pe feizbuc, ca fiind un fenomen cel puțin extraterestru. Ne-am luat muuult hate pentru articolul cu polițiștii de la toți ”cunoscătorii” de regulamente, ”specialiști” în dreptul muncii, și ”doctoranzi” în datul cu părerea. Nimic neobișnuit. Asta se întâmplă frecvent, de când orice ignorant se crede mare literat dacă trage o flegmă pe feizbuc.

Dar, dintre toți scriitorii de pe centura de socializare, a răsărit un nume: Vasilică Georgian Dudău, polițist la Rutieră.

Milițică ăsta a rămas, ca limbaj, pe ulițele de la Bustuchin, iar ca mentalitate tot acolo, în rural, pe când era ajutor șef post și suspinau milfele după epoletul lui, când se întorceau, seara, de la sapă.

Ignorantul ăsta se crede scafandru și s-a aruncat în vâltoarea sordidă a comentacilor, ca să-și ”salveze” colegii ”pictați” pe site de ziariștii cruzi și insensibili, care nu concept că și milițienii ”e oameni” și au și ei pauză de masă, de cafea sau de o splendoare-n fân cu câte o vădană rămasă nefecundată.

Vasilică a căutat mult în traista cu metafore și nu i-a ieșit decât o mărgică: ”Domnu` ziarist încă ceva…dacă nu îi găsești pe polițiști la carne, să îi cauți la OUĂ”. Atât l-a dus pe el capul, să scrie mizeria asta la adresa unei jurnaliste. Analfabetul trebuia să pună virgulă după ziarist și dacă nu știe să citească, nu a văzut că articolul e semnat de o ziaristă. Godină ăsta netalentat e numai bun de pus în analele literaturii de sertar a poliției. La gluma asta scremută în orele de pândă cu radarul prin boscheți, când, cu greu, își înlătură vâscozitățile nocturne, după ce sancționează drastic, cu avertisment verbal și promisiunea unei ieșiri la o apă, vreo pitzy cu GLE, au râs și alți tablagii geniali.

I-am direcționat mesajul comisarului șef de poliție Bîlă Eduard Cristian, șeful IPJ Gorj, care ne-a transmis că ”a dispus verificări”. Sper că așa zisele verificări se vor finaliza înainte de a se pensiona domnia sa.

Trebuie notat faptul că, dincolo de clișeele astea cazone, comportamente precum cel al lui Vasilică sunt tolerate, la nivelul IPJ Gorj, și derivă din lipsa de autoritate a șefilor, știut fiind faptul că la Rutieră ambii șefi sunt ca și inexistenți.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *