Ultima oră

Veste importantă pentru conducătorii auto!

Preţurile petrolului au crescut vineri, dar pe ansamblul săptămânii au scăzut, după ce autorităţile sanitare din China au atenuat unele dintre restricţiile dure ale ţării legate de Covid-19, mărind speranţa îmbunătăţirii activităţii economice şi a cererii în principalul importator de ţiţei din lume, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,32 dolari, la 95,99 dolari pe baril, extinzând o creştere de 1,1% faţă de sesiunea anterioară, dar scăzând cu 2,6% pe ansamblul săptămânii.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 2,49 dolari, sau cu 2,9%, la 88,96 dolari pe baril, după ce au urcat cu 0,8% în sesiunea anterioară, dar au scăzut cu aproape 4% în cursul săptămânii.

Atenuarea restricţiilor în China include reducerea cu două zile a timpului de carantină pentru contactele apropiate cu cazurile şi călătorii care sosesc, precum şi eliminarea unei penalităţi pentru companiile aeriene pentru introducerea de pasageri infectaţi.

Contractele de referinţă pentru petrol au scăzut în cursul săptămânii din cauza creşterii stocurilor de petrol din SUA şi a temerilor persistente privind limitarea cererii de combustibil în China, dar câştigurile de la sfârşitul săptămânii au limitat pierderile. Sursa: stiripesurse.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button