Ultima oră

Veste mare pentru milioane de șoferi!


Milioane de şoferi din România au primit, astăzi, un anunţ extrem de important de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Începând de astăzi, şoferii români nu mai sunt obligaţi să se prezinte fizic la ghişeele DRPCIV pentru anumite servicii.
Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă, începând cu luna iunie, și online, a anunțat sâmbătă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
„Începând cu luna iunie, cetățenii care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro, eliminând necesitatea prezenței fizice la ghișeu”, a transmis ministerul într-un comunicat.
Măsură pentru eliminarea birocrației
Astfel, pentru emiterea online a duplicatului permisului de conducere, parte a eforturilor continue de digitalizare și modernizare a serviciilor publice, cetățenii vor trebui să urmeze următorii pași:
1. Să dețină cont de utilizator pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro
Cei mai căutați pantofi de mers confortabil pentru bărbați în 2024!
Archstride
CFD-urile sunt populare, dar sunt oare sigure?
eToro
2. Să transmită prin intermediul aplicației informatice următoarele documente:
– Cererea solicitantului completată și semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere și completând în mod corespunzător motivul solicitării;
– Actul de identitate, în termenul de valabilitate, în copie;
3. Să achite contravaloarea permisului de conducere (89 lei) prin intermediul procesatorului de plăți disponibil pe site.
Singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare la oricare ghișeu de permise sau înmatriculări.
MAI anunță că, în perioada următoare, se vor face demersuri și în ceea ce privește digitalizarea serviciilor privind înmatricularea vehiculelor.
„Prin urmare, digitalizarea serviciilor publice reprezintă un pas important în modernizarea administrației și simplificarea interacțiunilor cetățenilor cu instituțiile publice, iar emiterea duplicatului permisului de conducere este unul dintre aceste servicii esențiale care va beneficia de pe urma tranziției către mediul online, în anul 2024”, se arată în comunicat. Sursa: stiripesurse.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *