Dezvăluiri

Vești bune pentru angajații CE Oltenia. Lider: Prioritatea zero a lui Plaveti este să elibereze adeverințele cât mai repede

Administrația Complexului Energetic Oltenia a decis să le elibereze minerilor și energeticienilor care vor să se pensioneze la 52 de ani adeverințe pe Legea nr.197/2021.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, spune că, la ultima întâlnire pe care a avut-o, zilele trecute, cu liderii sindicali, managerul Dan Plaveti a spus că prioritatea sa zero va fi, în perioada următoare, emiterea adeverințelor angajaților care vor să pensioneze mai devreme cu 13 ani, în baza Legii nr.197/2021.

Conducerea CE Oltenia a comunicat, joi, că cererile privind eliberarea adeverințelor se vor depune la sediul subunităţilor la care salariații îşi desfășoară activitatea. În cazul foștilor salariați care vor să ceară recalcularea pensiilor, aceștia trebuie să meargă în subunitățile companiei unde au avut ultimul loc de muncă. “Am avut o întâlnire cu Directoratul și a spus că prioritatea zero a domnului director Plaveti este să elibereze aceste adeverințe cât mai repede și comunică cu cei de la Casa de Pensii pentru a stabili acel model de adeverință care trebuie dat spre Casa de Pensii și că în perioada imediat următoare, că primește sau nu, vor da adeverințele așa cum prevede legea. Adică, va spune cum fiecare salariat unde și cum și-a desfășurat activitatea. Acum 3 zile, sindicatele am avut o discuție cu directoratul și a spus că nu blochează, doar așteaptă un punct de vedere al Casei de Pensie privind forma pe care să o aibă acele adeverințe. Dar indiferent de ce va spune Casa de Pensii, CEO va da drumul în perioada imediat următoare la toate adeverințele, va suplimenta locurile de la arhivă, vor aduce câțiva salariați ca să se miște lucrurile cât mai repede și va da drumul la adeverințe. Noi mai stăm o săptămână, avem și săptămâna viitoare o ședință cu o comisie mixtă și sperăm să dea drumul la adeverințe”, a spus Constantin Mitrescu.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Cu siguranta se vor grabi cu adeverintele pentru angajati si vor rezulta doua consecinte: 1-indeplinirea „planului” la disponibilizari cu diminuarea pana la inchidere a activitatilor, 2- oameni vor pleca mai repede acasa cu pensii frumoase si un coeficient de corectie de 1.41. Intrebarea este: pensionarii care au lucrat, cu ei ce se va face legat de adeverinte pentru ca si-au distrus sanatatea in noroiul , praful si cenusa din cariere si termocentrale , iar pentru ei fiecare zi care trece inseamna o speranta de viata din ce in ce mai mica? Sau poate asta se urmareste pentru a scadea presiunea pe fondul de pensii! Despre Gorj nu ne mai intrebam pentru ca vom fi iarasi ce am fost o data demult, si mai rau decat atat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *