Actualitate

Vești bune pentru profesorii gorjeni. Condiții noi pentru titularizarea profesorilor

Cadrele didactice vor primi automat contract pe perioadă nedeterminată, dacă au obținut cel puțin nota 7 la Titularizare și dacă au deja 3 ani la catedră. Aceasta este propunerea fostului ministru al Educației, Liviu Pop, actual Președinte în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senatul Romainiei.

„Săptămâna viitoare voi depune la Senatul României următoarea propunere legislativă de modificare și completare a Legii educatiei nationale, intrucat am convingerea ca aceste modificari și completari, impreuna cu toate celelalte de pana acum, reprezinta un real sprijin pentru cadrele didactice”, a scris Liviu Pop, pe pagina sa de Facebook.

În prezent, pentru a se titulariza, adică pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasa în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – adică pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisa, cât și inspecția în profilul postului.

Data examenului de Titularizare 2020 este 15 iulie, iar de anul acesta profesorii care nu au modulele psihopedagogice finalizate nu vor putea participa la titularizare.

Calendar examen de Titularizare 2020

15 iulie 2020 – Desfășurarea probei scrise

21 iulie 2020 – Comunicarea rezultatelor inițiale

21-22 iulie 2020 – Înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare

23-27 iulie 2020 – Soluționarea contestațiilor

28 iulie 2020 – Comunicarea rezultatelor finale

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *