Actualitate

Vești bune pentru tinerii din Târgu-Jiu. Începe construcția noilor blocuri din Narcise

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, a semnat, vineri, contractele cu cele două firme care vor construi 84 de blocuri cu locuințe sociale pentru tineri, în cartierul Narcise.

Lucrările la cele 84 de blocuri vor demara, în această vară, potrivit autorităților locale. De realizarea lor se vor ocupa societățile Ro Construct Center 70 și Gaudi Design Construct, care sunt lideri de asociere.

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, a semnat, vineri, contractele cu cele două firme. Edilul amintește că municipalitatea a obținut finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru construirea a 100 de blocuri, cu câte 6 apartamente fiecare.

“Am semnat două dintre contractele cele mai importante pe care le are autoritatea publică locală în vederea realizării acestor construcții pentru tinerii din municipiul Târgu-Jiu. Vorbim de 70 de blocuri a câte 6 apartamente. Lider de asociere este Ro Construct Center 70. Este vorba de un contract în valoare de aproape 25 de milioane de euro. Cel de-al doilea lot este în valoare de 5 milioane de euro. Este vorba de un lot de 14 loturi a câte 6 apartamente. Toate aceste blocuri se vor construi în spatele Parcului din Narcise. Se vor construi în baza acestor contrate 84 de blocuri din cele 100 pe care le avem contractate prin PNRR. După cum bine știți, prin PNRR, în acest moment, datorită echipei din cadrul Primăriei Târgu-Jiu avem alocate deja 70 de milioane de euro. (…) Să nu uităm că mai avem încă 9 blocuri în reabilitare. Mai avem 14 clădiri ale unităților de învățământ în reabilitare. De asemenea, mai avem, în momentul de față, 29 de unități de învățământ care vor fi dotate cu mobilier și cu sisteme informatice”, a declarat Marcel Romanescu. Cartierul Narcise este unul în plină dezvoltare. Recent, autoritățile locale au inaugurat cel mai nou parc din Târgu-Jiu, care se întinde pe o suprafață de 12 hectare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *