Ultima oră

Vești de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic – Actorul a depășit un moment crucial

Starea de sănătate a lui Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă. Potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, actorul a reușit sâmbătă dimineața să se ridice și să stea pe margina patului.

Actorul a avut joi o operaţie de extragere a protezei la genunchi, care îi întreţinea o infecţie în organism. Pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur, transmite Spitalul Foișor din Capitală.

Următoarele 48 de ore rămân esenţiale pentru recuperarea sa completă. Va mai dura mai multe zile până când Florin Piersic va putea să stea în picioare și să fie externat.

Foişor este al 4-lea spital în care Florin Piersic a ajuns în mai puţin de o lună. Problemele au început la jumătatea lunii aprilie, când actorul a acuzat primele simptome ale afecţiunilor din prezent.

Precizările făcute de spital vineri

„În urma evaluării din această dimineaţă (vineri, n.r.), s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legaţi de inflamaţie s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur”, transmit reprezentanţii unităţii sanitare.

Aceştia precizează că perioada critică postoperatorie este de 72 de ore.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală.

„În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului Foişor, as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *