Ultima oră

Video: A sunat ALARMA orașului Târgu Jiu: ATENȚIE ACESTA NU ESTE UN EXERCIȚIU!

Din cauza precipitațiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, la stația hidrometrică Isconi (județul Hunedoara), pe Jiul de Vest, cota de inundație a fost depășită.
În acest sens, ISU Gorj a transmis prin intermediul RO-Alert un mesaj către cetățenii din zonele de pericol vizate din județul Gorj cu următorul conținut: “Atenție, creșteri de debite cu posibilitatea depășirii cotelor de inundație preconizate în perioada imediat următoare, pe cursul râului Jiu. Nu traversați râul prin apă și nu vă apropiați de malurile acestuia. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Gorj.
Totodată, au fost puse în funcțiune sistemele de alarmare a populației în situații de urgentă care au transmis, atât semnalul “ALARMĂ LA DEZASTRE“ compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, cât și următorul mesaj vocal ”ATENTIE!ATENTIE! ACESTA NU ESTE UN EXERCITIU! PE CURSUL DE APĂ AL RAULUI JIU SE VOR PRODUCE CRESTERI DE DEBITE CU POSIBILITATEA DEPASIRII COTELOR DE INUNDATIE IN PERIOADA IMEDIAT URMATOARE! NU TRAVERSATI RAUL PRIN APA, NU VA APROPIATI DE MALURILE ACESTUIA SI NU STATIONATI PE PODURI!“
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Lt.col. Dumitru Petrescu al Județului Gorj”, Sistemul de Gorspodărire a Apelor Gorj, Autoritățile Publice Locale din zonele vizate și S.C. Hidroelectrica monitorizează situația pentru a fi luate în cel mai scurt timp măsurile de protecție a populației.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button