Dezvăluiri

VIDEO. Bătaie ca-n Vestul Sălbatic! Primarul Gîrniceanu a făcut presiuni, ca să-și scape fratele scandalagiu de dosarul penal!

Despre un conflict violent, care a avut loc în urmă cu două săptămâni, la Jupânești, în urma căruia doi bărbați au ajuns, pentru 24 de ore, în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj și, ambii s-au ales cu dosar penal, se vorbește în șoaptă prin comună. Cel care a declanșat scandalul este Marius Gîrniceanu, fratele primarului comunei Jupânești, Ionuț Gîrniceanu, iar motivul ieșirii extrem de violente a acestuia e o minoră care i-a respins avansurile. Fata a chemat un alt tânăr s-o apere și, pentru că a fost luat la întrebări, fratele primarului și-a ieșit din minți. Cazul s-a închis la poliție, pentru că toate părțile implicate și-au retras plângerile, după ce primarul Gîrniceanu a făcut presiuni să-și scape fratele scandalagiu de acuzațiile penale.

Ionuț Gîrniceanu, primarul comunei Jupânești, face parte din noua generație de vătafi comunali, aleși în urmă cu niciun an, și a intrat, rapid, în rol, așa că se comportă ca atare.

Duminică, 25 iulie a.c, la orele 19,17, la terasa unei cârciumi din Jupânești, a avut loc un schimb de pumni și înjurături între Marius Gîrniceanu, fratele primarului și un tânăr din comună.

Din spusele martorilor, o minoră, care nu avea nici 15 ani împliniți, i-ar fi respins avansurile lui Marius Gîrniceanu. Fata i-a povestit cele întâmplate unui alt băiat care l-a întâlnit în terasă pe fratele primarului și l-a luat la întrebări.

În imagini se poate observa cum fratele primarului se ridică de la masă, sta de vorbă câteva secunde cu tânărul care i-a reproșat comportamentul față de minoră, după care pare că-și pierde mințile, ia o halbă de pe masă și o sparge de zidul terasei, după care pare că vrea să plece și se îndreaptă spre ieșire. De la o altă masă s-a ridicat un alt bărbat, care i-a atras atenția lui Gîrniceanu cu privire la ieșirea nervoasă.

În clipa următoare fratele primarului a tăbărât cu pumnii pe acel bărbat și cei doi cu greu au fost despărțiți de cei aflați în terasă.

Abia peste două zile, pe 27 iulie, s-au sesizat polițiștii de la Secția Poliție Rurală Tg-Cărbunești, iar cazul a fost dat publicității pe 29 iulie, când a fost anunțată și reținerea celor doi, pentru 24 de ore.

”La data de 27 iulie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în data de 25 iulie a.c., doi bărbați de 34 de ani, din comuna Jupânești, în timp ce se aflau pe terasa unei societăți comerciale din aceeași localitate, pe fondul unui conflict spontan, ar fi exercitat acte de violență fizică unul împotriva celuilalt.
De asemenea, în timpul conflictului, unul dintre bărbați a aruncat cu o halbă de bere în gardul împrejmuitor al terasei, spărgând-o.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Față de cei doi bărbați, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, se arăta în comunicatul remis presei de către IPJ Gorj.

În acele zile, primarul Ionuț Gîrniceanu a mers la proprietarii terasei și a făcut presiuni ca aceștia să-și retragă plângerea. Unele surse susțin că primarul le-a spus acestora că ar fi bine să nu se pună cu el pentru că s-ar putea să aibă probleme cu spațiul comercial pe care-l dețin și, oricum, fratele său va scăpa pentru că i-a plătit avocați.

Coincidență sau nu…

… cârciuma aflată peste stradă de terasa în care a avut loc scandalul, a obținut autorizație de funcționare până la orele 24,00. Sursele citate afirmă că în localul respectiv e destul de frecventat de primarul Gîrniceanu, iar acolo se pun la cale treburile comunei. Mai trebuie spus că ginerele patronului acelei cârciumi e polițist. Acest aspect, fără nicio relevanță la prima vedere, devine interesant, în contextul în care, în fiecare seară, în jurul orelor 22,00, echipajele de poliție din zonă își fac apariția la terasa pe care a avut loc conflictul și sunt extrem de vigilenți în provința programului de funcționare al acesteia. În decurs de o lună, proprietarii acelei terase au primit amenzi de 5.000 de lei din partea polițiștilor.

Revenind la ancheta poliției…

…în dosarul penal deschis în urma conflictului violent, trebuie precizat faptul că, după ce toate dovezile au ajuns la anchetatori și toți martorii implicați au fost audiați, proprietarii terasei și-au retras plângerea, iar cei implicați în scandal s-au împăcat.

În final, mai rămâne un singur lucru de lămurit: de ce nu i-a întrebat niciun polițist pe martorii din dosar dacă vătaful comunal Gîrniceanu a făcut presiuni asupra lor?

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *