EvenimentUltima oră

VIDEO: DROGURI ÎN ȘCOLILE DIN GORJ: Șapte persone au fost reținute pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

Din probele administrate a rezultat că, în vara anului 2023, în județul Gorj, ar fi fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, care şi-ar fi desfăşurat activitatea până la data de 14 martie 2024, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri.

Acestea ar fi fost achiziționate de liderul grupului, iar, după porționare și ambalare, membrii le-ar fi comercializat, către diverși consumatori, cu sume cuprinse între 50 și 70 de lei pentru un gram.

Din cercetări a reieșit că persoanele cercetate ar fi vândut droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori, în special tineri, inclusiv elevi ai unor instituții de învățământ din județul Gorj.

Au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate aproximativ 800 de grame de canabis, 30 de grame „cristal” (3-CMC, drog de mare risc), o cantitate de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, 356 de comprimate din categoria steroizi, 66.570 de lei, 9.450 de euro, 2 cântare de precizie, 5 grindere ce conțin fragmente vegetale, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, au fost ridicate 2 autoturisme.

La datele de 14 și 15 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea a 7 persoane (una cetățean străin), cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, cu propunerea de arestare a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj și Inspectoratului de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *