Dezvăluiri

VIDEO. E de COMĂ! Șefi din Primăria Tg-Jiu, toleranți cu BEȚIVII! Polițistul local, prins BĂUT la volanul autoturismului de serviciu, “dojenit” pecuniar!

Polițistul local Mihai Turcu a fost prins, în septembrie anul trecut, conducând autoturismul Poliției Locale Tg-Jiu, în timpul serviciului, cu o alcolemie de 0,32 mg/l în aerul expirat. Informația a generat, la acel moment, reacții dure, atât din partea conducerii instituției, cât și a primarului Marcel Romanescu, care clamau la unison comportamentul polițistului local ca fiind de netolerat și propuneau cea mai aspră măsură disciplinară, adică desfacerea contractului de muncă. Între timp, lucrurile s-au mai așezat, incidentul a fost dat uitării de către opinia publică, așa că, comisia de disciplină l-a dojenit părintește pe Turcu, i-a redus salariul pe trei luni și l-a lăsat în funcție.

Un târgujian a sesizat, la data de 7 septembrie 2021, că polițistul local Mihai Turcu, aflat la volanul autoturismului de serviciu, miroase a boască și a sunat la 112.

Informația a fost confirmată, în scurt timp, de Poliția Locală Târgu-Jiu care a anunțat măsuri drastice. “Un polițist local din cadrul Serviciului Circulație Rutieră a fost depistat astăzi, în timpul serviciului, având o alcoolemie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliția Locală Târgu Jiu nu tolerează astfel de abateri, astfel încât au fost întocmite toate documentele necesare sesizării comisiei de disciplină, cu propunerea celei mai aspre măsuri, în acest sens”, se preciza în comunicatul remis presei de către instituție.

O reacție dură a avut și primarul

Municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, care a anunțat că se va merge pe cea mai drastică sancțiune. “Este o abatere disciplinară gravă, pe care nu o pot tolera. Comisia de disciplină va decide soarta polițistului și se va merge pe cea mai aspră măsură! Comportament nedemn pentru angajatul unei instituții care s-a schimbat foarte mult în ultima perioadă și a început să capete o imagine mult mai bună. Este o situație gravă și sper sa fie și ultima”, a spus Romanescu.

La acea dată, după ce l-au testat pe Mihai Turcu, polițiștii rutieri i-au aplicat o amendă și i-au suspendat permisul de conducere pentru trei luni.

Polițistul local a fost deferit, ulterior, comisiei de cercetare disciplinară și se așteptau sancțiuni severe, așa cum declaraseră șefii săi, numai că, între timp, aspectele ”de netolerat” s-au mai nuanțat, a dispărut și halena bahică, așa că cei din comisia de cercetare au dovedit clemență și i-au aplicat o sancțiune pecuniară: diminuarea salariului cu 15% pe o perioadă de 3 luni. Așa că Mihai Turcu a rămas, în continuare, angajat al Poliției Locale Tg-Jiu. Case closed!

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *