Dezvăluiri

VIDEO. Polițist agresiv în trafic: „Vezi că ești tare-n gură și ți-o iei!”. A ajuns la spital, după ce a fost „împarfumat” cu spray paralizant de șoferul agresat!

Structura de protecție internă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj l-a mai avut în lucru, în urmă cu doi ani, pe agentul principal de poliție Cătălin Ion Chițan, ajutor șef Post Poliție Turcinești, care-și face veacul, în timpul programului, în vizite prelungite la casa unui amic dintr-un sat al comunei. Acum, cei de la protecție internă fac verificări în legătură cu aceste aspecte și, cel mai probabil nu vor descoperi nimic care să-l trimită pe Chițan în fața comisiei de disciplină, așa cum s-a întâmplat și în ianuarie 2019, când polițiștii au primit imagini cu agentul principal în timp ce-l amenința pe un tânăr pe care-l șicanase în trafic. Tânărul și prietena sa s-au speriat de reacția lui Chițan și au folosit sprayul lacrimogen.

În urmă cu mai bine de doi ani, într-o seară din luna ianuarie 2019, agentul principal de poliție Cătălin Chițan, fiind în afara orelor de program, cu autoturismul personal, s-a șicanat în trafic, cu un tânăr care era în mașină cu prietena sa. S-a întâmplat chiar în centrul orașului Tg-Jiu, pe Bdul Unirii, în zona dintre magazinul Parâng și complexul Gârdu. Polițistul a oprit mașina în fata autoturismului condus de tânărul târgujian și s-a repezit în partea din stânga strigând la acesta să coboare geamul. Cum mașina era cu volan pe dreapta, pe scaunul din stânga se afla prietena tânărului, cea care a și filmat reacția necontrolată a polițistului. Chițan s-a asigurat că nu-l vede nimeni și a început să-l amenințe pe șoferul cu care se șicanase. ”Bă, prietene, uită-te pe unde mergi. Vezi că ești tare-n gură și ți-o iei”, a ridicat glasul polițistul.

Nu a apucat să continue pentru că tânărul, speriat de o eventuală reacție violentă a polițistului, poziționat în dreptul geamului, a folosit sprayul lacrimogen și a demarat în trombă.

În tot acest timp, se auzea vocea unei femei, blocată în trafic de cele două autoturisme oprite: ”Aveți ceva de împărțit? Dați-i drumu și lăsați în pace traficul”.

Incidentul s-a consumat în mai puțin de un minut, iar polițistul Cătălin Chițan a fost preluat de o ambulanță care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență. Cadrele medicale au anunțat poliția, iar în aceeași noapte tânărul care a folosit sprayul lacrimogen a fost identificat și invitat la audieri. Nici polițistul și nici șoferul cu care s-a șicanat în trafic nu au depus plângere, dar imaginile cu altercația au ajuns la Serviciul de Protecție Internă din cadrul IPJ, însă nu există informații despre o eventuală anchetă disciplinară declanșată împotriva agentului principal Cătălin Chițan, cu toate că, în Legea privind Statutul polițistului se prevede că, ”prin întregul său comportament, să se arate demn de considerația și încrederea impuse de profesia de polițist”.

   

Citește și:

3 Comentarii

  1. Chitan e victima aici. Nu mai are nimeni voie sa le zica nimic la cocalarii cu masini aduse din Anglia, cu volan pe dreapta si care habar nu au de regulile de circulatie! Si ce muzica ascultau cocalarul si cocalarita… Doar pt asta si ar fi vinovati! Auzi, sa dai cu spray in ochi la un om care iti atrage atentia ca nu stii sa conduci si dupa aia tot victima sa fie considerata vinovata!

    1. Sunt perfect de acord, pe fondul lipsei de reactie a institutiilor abilitate (politie, rar, politie locala etc.), toate strazile sunt pline de cocalari care fac ce vrea muschiul lor, in ciuda cetatenilor platitori de taxe ai urbei. Se vad cu ochiul liber strazile, trotuarele si trecerile de pietoni ocupate de masini. Se aud in fiecare seara liniutele, drifturile si burnouturile cocalarilor.

    2. Ai citit cumva articolul sau te-ai rezumat sa citesti DOAR TITLUL? Dupa comentariu cred ca si citirea titlului a fost GREU pnetru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *