Dezvăluiri

VIDEO: Poluare la termocentrala Craiova II! CEO riscă o nouă amendă

Poluare iar marți la termocentrală Craiova II aparținând CE Oltenia. Un nou val de praf de cărbune a fost sesizat în jurul termocentralei, ieri dimineață la ora 9.00. Deja în cauză s-a sesizat Avocatul Poporului, iar CEO a fost amendată cu 100.000 de lei, de Garda de Mediu din județul vecin.

Garda de Mediu Dolj a mers luna aceasta în control la CET II, în urma numeroaselor sesizări privind poluarea din Craiova, și a amendat operatorul cu 100.000 lei. Garda a dispus și 7 măsuri de remediere, unele dintre ele fiind deja dispuse la controlul din vară, dar neîndeplinite. Printre ele se numără și realizarea instalației pentru conformarea VLE (mg/Nm3) pentru NOX (valoarea limită a emisiilor pentru oxizii de azot), conform Legii 278/2013.

Instalația nu a fost realizată din cauza scăderii pragului limită al emisiei de NOX de la 200 mg/Nmc la 175 mg/Nmc, a transmis CEO.

„Complexitatea instalației fiind mult mai mare, procedura de selecție a contractorului a fost reluată”, a mai spus CEO. De altfel, grupurile nu pot fi puse la dispoziția executantului în perioada de iarnă, pentru că funcționează permanent pentru livrarea agentului termic în Craiova.

Avocatul Poporului investighează, de câteva zile, problema poluării din Craiova, ca urmare a sesizărilor și materialelor apărute în presă pe acest subiect, iar instituția ia în calcul încălcarea Constituției cu privire la dreptul la un mediu sănătos.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button