EvenimentUltima oră

VIDEO. Scandal între preoți, la o biserică din Tg-Jiu: ”E un labagiu popa ăla, vă spun eu!”

A fost scandal, din nou, la Biserica ”Sfânta Varvara” din cartierul Primăverii, chiar în ziua de Sfântul Andrei. Locuitorii din cartier nu acceptă schimbarea preotului Ion Cosmin Barză, care slujește de un deceniu în acea biserică, iar noul preot nu a fost lăsat să slujească în lăcașul de cult, deși a fost numit printr-o decizie a Mitropoliei Olteniei. Au fost chemați jandarmii și polițiștii pentru a restabili liniștea și ordinea publică. Enoriașii l-au acuzat pe noul preot că a spart ușa bisericii pe care ei au construit-o și au intrat abuziv în lăcașul de cult, iar preotul a sesizat și el poliția pentru că ar fi fost obstrucționat în a ține slujba. ”Hoțule, spune cum ai spart biserica”, i-au strigat oamenii.

La plecarea de la biserică, enoriașii s-au așezat în fața mașinii acestuia, după cum se vede pe imaginile publicate de siteul de știri presafarastapani.ro și a fost nevoie de intervenția unui polițist pentru ca preotul să poată pleca.

Ulterior, polițistul a vrut să stea de vorbă cu oamenii strânși acolo pentru a clarifica circumstanțele reclamate de ambele părți. Un alt preot însă i-a reproșat polițistului că nu-l luase la întrebări și pe preotul care a spart biserica. Mai apoi, același preot a folosit un un limbaj nedemn pentru o față bisericească. ”Haideți să nu exagerăm, că nu violă pe nimeni, nu dădu în cap nimănui. E un labagiu popa ăla, vă spun eu. Că-l știu eu cine este, a fost coleg cu mine, venea și-l meditam eu”, a spus preotul aflat de partea părintelui Barză.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *