Dezvăluiri

VIDEO. Umilit de primar, a cerut ajutorul mai multor instituții. Primarul Rotaru îl pune, la 37 de grade Celsius, să cosească iarba de pe șanțuri cu cosorul!

Batjocură, care frizează absurdul și penalul, în același timp, și o atitudine primitivă a primarului în relația cu un subordonat. Asta se întâmplă la Primăria Bolboși, unde primarul social-democrat Viorel Rotaru îl umilește pe Paul Olteanu, angajat al instituției în postul de conducător auto. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, s-a plâns mai multor instituții de comportamentul primarului și de faptul că, spre exemplu, este pus să cosească iarba cu o unealtă medievală, pe marginea șanțurilor, pe o distanță de 5 Km, zilnic, la temperaturi de 36 – 37 de grade Celsius. Olteanu spune că este la capătul puterilor și a cerut sprijin unor instituții să intervină, însă fără niciun rezultat.

Unii primari n-au înțeles nimic din greșelile pe care le-au comis alți baroni locali ce aveau impresia că vor rămâne în funcții pe vecie și comit abuzuri grave asupra unor subalterni, în lipsa unei reacții a instituțiilor care ar trebui să intervină de urgență.

Paul Olteanu are 57 de ani, este angajat al Primăriei Comunei Bolboși în postul de conducător auto, dar a ajuns să curețe șanțurile din comună cu o lopată, o roabă și un cosor. Zilnic, indiferent că este caniculă, bărbatul are normă de 5 km de pe care trebuie să cosească iarba și să lase curățenie în urma sa. Când nu este trimis la șanțuri și primarul vrea să-l umilească și mai tare, este direcționat în alte locuri unde trebuie să cosească buruienile cu aceeași unealtă din Evul Mediu.

Omul spune că este batjocorit de primarul Viorel Rotaru de trei ani, adică din momentul în care acesta a preluat conducerea administrației locale, din cauză că nu l-a votat la alegerile din 2020.

Olteanu a fost șofer pe microbuzul școlar, numai că, în septembrie, anul trecut, i-a atras atenția primarului că autovehiculul nu avea, de doi ani, revizia anuală făcută, iar viața copiilor este pusă în pericol. Din acel moment i-au fost luate cheile și primarul i-a zis că nu va mai lucra niciodată șofer pe microbuz.

Bărbatul a relatat situația în adresele pe care le-a înaintat instituțiilor din Gorj. Cazul a fost prezentat, pe larg, de Gorjonline.ro, AICI.

Olteanu afirmă că, în urmă cu un an, primarul Rotaru a încercat să strângă semnături de la părinții elevilor că sunt nemulțumiți de el ca șofer pe microbuzul școlar și a fost demarată o cercetare disciplinară.  Culmea e că doi dintre părinții elevilor care semnaseră o așa zisă reclamație au spus că ei nu au scris așa ceva.

Din cauză că refuză să lucreze pe utilajele primăriei, neînscrise în circulație, cu defecte la sistemul de frânare și care nu corespund din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice, Paul Olteanu a fost trecut pe postul de muncitor. De altfel, într-una dintre adrese, Paul Olteanu scrie cum fost amenințat, în mod direct, de către primar că va fi trecut muncitor și îi va fi tăiat salariul, iar Rotaru s-a ținut de promisiune.

De ceva vreme, acesta este trimis la tot felul de munci, cu o roabă și o lopată. Când trebuie să taie iarba de prin comună, acestuia i se dă, în bătaie de joc, un cosor. Adică o unealtă de mână care seamănă cu o secere, numai că e mult mai mică. A cosit și prin caniculă, a curățat șanțuri și la 37 de grade Celsius, dar spune că a ajuns la capătul puterilor, mai ales că niciuna dintre instituțiile cărora le-a semnalat ce se întâmplă la Primăria Bolboși nu a luat nicio măsură.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *