Dezvăluiri

Vîlceanu, REACȚIE după ce a fost înlocuit de la șefia PNL Gorj: Este o decizie nestatutară

Deputatul Dan Vîlceanu consideră că numirea lui Gigel Știrbu președinte interimar al PNL Gorj este nestatutară și anunță că o va contesta în instanță.

Liderii Partidului Național Liberal au decis, miercuri, în cadrul Biroului Politic Național, să-l numească pe vicepreședintele regional, Gigel Știrbu, să preia, ca interimar, conducerea PNL Gorj. În plus, în următoarele 60 de zile, va trebui organizată conferință județeană de alegeri. Deputatul Dan Vîlceanu consideră că decizia e nestatutară și anunță că o va contesta în instanță. „Este o decizie nestatutară. Nu are nicio legătură cu statutul partidului. Am avut discuția asta, miercuri, în Biroul Permanent Național. Pe lângă faptul că este numit Gigel Știrbu pentru 60 de zile președinte interimar, trebuie organizate alegeri pentru funcția de președinte. Voi contesta decizia, oricum, instanța nu se va pronunța până la termenul la care se vor face alegerile pentru funcția de președinte la filiala Gorj, dar este foarte important, din punctul meu de vedere, să le arăt celor care au luat această decizie că au încălcat statutul. Voi contesta această decizie pentru a le demonstra tuturor colegilor care au participat la această ședință că cei din conducerea partidului au încălcat statutul”, spune Dan Vîlceanu.

Candidează pentru funcția de președinte

Dan Vîlceanu anunță că va candida la conferința județeană de alegeri, din nou, pentru funcția de președinte al PNL Gorj. Deputatul așteaptă să vadă dacă va avea contracandidat. „Aici, se pune problema dacă va mai candida cineva, pentru că, de fiecare dată când am candidat la funcția de președinte al organizației, n-a mai candidat nimeni. Acum, eu știu că vor fi toate presiunile posibile pe colegii mei, dar asta nu are importanță. Eu știu ce echipă unită suntem, știu ce am construit împreună cu colegii mei în organizația județeană Gorj și mai știu că, de fiecare dată, indiferent de ce s-a întâmplat, noi ne-am luat propriile decizii, indiferent de presiuni și sfaturile unora. Eu voi da întotdeauna exemplu pe care l-am mai dat, în 2020, conducerea partidului de atunci ne dăduse sarcină ca Marcel Romanescu să nu mai fie primar la Târgu-Jiu și uite că e. Eu sper să am contracandidat. Sunt unii care, tot timpul, s-au promovat ca fiind foarte votați, dar nu au candidat niciodată. Sper ca, de data asta, să candideze, altfel ,stau și mă gândesc pentru ce au mai făcut circul asta”, mai spune deputatul.

Atac la ministrul de Interne

Dan Vîlceanu acuză că ministrul de Interne, Lucian Bode, ar fi afirmat că va folosi ”toate pârghiile convenționale și neconvenționale” pentru îndepărtarea sa din fruntea PNL Gorj. Secretarul general al PNL ar fi spus acest lucru la întâlnirea cu Nicolae Ciucă, la care au fost invitați primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, și senatorul Ion Iordache. „M-a deranjat foarte tare faptul că la acea întâlnire, domnul secretar general, care este Ministrul de Interne, în biroul premierului, le spunea celor doi invitați că vor folosi toate pârghiile convenționale și neconvenționale astfel încât să dispară Vîlceanu de la organizația Gorj. Asta cu neconvenționale nu o înțeleg, pentru că sună a amenințare și a mizerie. Dacă asta e politica care s-a ajuns să se facă în PNL, eu o regret, dar nu a fost niciodată așa ceva până acum. Nu se pune problema să plec vreodată din PNL, să nu fiu lângă colegii mei din organizația județeană”, a conchis deputatul.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *