Ultima oră

Vine gerul după temperaturile de primăvară. ANM anunţă judeţele afectate

După temperaturile de primăvară vremea se schimbă radical în mai multe zone ale țării. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat prognoza meteo pentru perioada următoare.

„De la 1 ianuarie până în prezent în fiecare zi, atât la nivelul minimelor cât și la nivelul maximelor, am avut recorduri zilnice ale valorilor pentru zilele respective ca fiind cele mai ridicate temperaturi minime sau maxime pentru perioada respectivă.

Deja observăm schimbarea vremii, mai ales în partea de vest, nord-vest, centru, nord-est a țării, acolo unde la această oră temperaturile nu depășesc 6 grade Celsius în timp ce în partea de sud, sud-est valorile au depășit 14-15 grade Celsius, inclusiv în Capitală. La ora 16:00 temperatura măsura 16 grade la Mangalia.

Prognoza meteo: Vine gerul după temperaturile de primăvară
De mâine însă o să observăm că vremea se va răci accentuat și în partea de sud și sud-est a țării, astfel încât la nivelul întregii țări valorile termice să se apropie de ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar.

Maximele fiind cuprinse între -1 grad până la 7 grade și minimele între -7 până la cel mult 2 grade.

Vorbim și de precipitații predominant sub formă de ninsoare, în special în partea de vest, nord-vest, pe arii restrânse se va putea depune în stratul de zăpadă mixte în centrul și nord-est sau în zonele deluroase din sudul țării.

În rest, precipitații sub formă de ploaie inclusiv în Capitală, unde vorbim de la 14-15 grade astăzi, mâine 13 grade la nivelul maximelor. Același ecart de temperaturi 2-4 grade și pe parcursul zilei de sâmbătă și duminică.

Prognoza meteo: ANM anunță alerte în mai multe județe
Şi săptămâna viitoare vorbim de temperaturi care la nivelul maximelor să caracterizeze o vreme normală pentru această perioadă din calendar și de asemenea și la nivelul minimelor când minimele pe parcursul nopților și dimineților vor fi între – 8 în estul Transilvaniei până la 1 grade în zona litoralului.

O să observăm de la mijlocul săptămânii viitoare posibilitatea ca o altă masă de aer mai cald să aducă din nou valori de temperaturi în creștere și cu o probabilitate de precipitații, mai ales în partea de nord, nord-est și centru a țării”, a mai spus directorul ANM, Elena Mateescu la Antena 3.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *