Dezvăluiri

Vor intra minerii în fără plată? Anunțul unui șef din CE Oltenia

Fostul membru al directoratului Complexului Energetic Oltenia, Constantin Popescu, susține că minerii și energeticienii nu vor fi trimiși în zile fără plată.

Constantin Popescu spune că informațiile lansate, în ultima perioadă, legate trimiterea angajaților CEO în fără plată sunt, de fapt, ”o minciună lansată pentru a demonta faptele bune făcute de Ion Iordache”. Fostul membru al directoratului afirmă că se pot găsi bani în bugetul companiei pentru plata salariilor minerilor și energetienilor și fără ca oamenilor să le fie tăiate din lefuri pentru o perioadă de 15 zile.

“Cu siguranță, nu vor intra angajații CEO în concediu fără plată. Am văzut și eu informațiile apărute în presa locală cum că toți cei 9000 de angajați vor intra 15 zile în concediu fără salariu. Este o minciună, este o informație aruncată în presă așa doar de dragul de a demonta faptele bune făcute de domnul președinte Iordache și de noi, toți reprezentanții PNL, care am fost solidari cu oamenii care au trecut printr-o perioadă grea și vreau să și argumentez de ce aceste informații nu sunt adevărate. Cheltuiala cu cei 105 salariați pe cele 3 luni pe cât le-a prelungit, în 3 luni de zile, sunt 66 de posturi. Păi, 66 de posturi, înmulțit cu 105 salariați sunt 6930 de zile, ori 630 și ceva de lei, cât este salariul pe zi mediu brut, pentru că în CEO salariile sunt undeva la 14000 și ceva, reprezintă o cheltuială de 4 milioane de lei. Ori, pentru 9000 de salariați ori 15 posturi numărul de zile se ridică la 135 de posturi, înmulțit cu 636 de lei, ajunge la o cheltuială de 85 de milioane de lei. Dacă, într-adevăr, se întâmplă treaba asta, compania ascunde, de fapt, altceva, ascunde faptul că nu se încadrează în bugetul de venituri și cheltuieli la capitolul salarii datorită majorărilor salariale, iar, aici, managementul trebuie să ia soluții, pentru că au suficiente pârghii, de la desființare de directori adjuncți, desființare de anumite posturi, reorganizări, să țină oamenii în câmpul muncii”, a precizat fostul membru al directoratului.

Mesaj pentru parlamentarii PSD: ”Să lase vrăjeala că fac interpelări”

Constantin Popescu le cere parlamentarilor PSD să fie alături de mineri și energeticieni și ”să lase vrăjeala că fac interpelări”, pentru că miniștrii au podul plin de interpelări, care se soldează cu zero rezultate”. Fostul membru al directoratului afirmă că administrația CEO are bani pentru a achita lefurile celor 1800 de angajați pe perioadă determinată, deci nu este nevoie să fie trimiși în fără plată toți salariații pentru a face economii la bugetul companiei.

“Nu este adevărat, compania se încadrează, astăzi, în numărul de salariați prinși în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024. Temerea cea mai mare a conducătorilor companiei este încadrarea în bugetul de venituri și cheltuieli la capitolul Salarizare, pentru că, în loc să facă ce trebuie să facă, să găsească soluții de reducere a cheltuielilor, preferă să arunce pe piață și să nu iasă cu comunicate publice decât când doresc pe anumite segmente, să arunce pe piață tot felul de informații neadevărate pentru a crea panică. Asta e una, și a doua este pentru a duce, oarecum, acțiunile domnului Iordache și a echipei PNL într-o zonă în care să zică: “Uitați ce se întâmplă datorită acțiunilor voastre”. Nu, acțiunile făcute sunt acțiuni omenești, normale, care, dacă nu se întâmplau, acei oameni rămâneau fără locuri de muncă și le atrag atenția parlamentarilor de Gorj că nu mai ține vrăjeala că avem prerogative să facem diligențele necesare și interpelări la factorii decidenți și la minister. Să știți că factorii decidenți și toate ministerele de resort au podul plin de interpelări și se soldează fără nicio acțiune. Societatea s-a învățat că dacă nu reacționăm prompt și nu suntem lângă oameni și alături de oameni, nimeni nu ia nicio măsură. Așa că, cei de la PSD, să pună mâna să iasă în stradă de față cu oamenii, să-i sprijine, să lase vrăjeala asta ieftină, că ei au alte prerogative și fac doar interpelări care se soldează cu zero rezultate”, a adăugat Constantin Popescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *