Politică

Vor PRIMARII din Gorj să se vaccineze împotriva COVID-19? REACȚII

Primarii din județul Gorj au opinii împărțite privind vacinarea împotriva coronavirusului. Unii sunt deciși să se vaccineze, alții nu s-au hotărât încă.

Primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, spune că, deocamdată, medicii și specialiștii nu l-au convins să-și facă vaccinul anti-COVID-19. Edilul se întreabă de ce președintele României, Klaus Iohannis, nu s-a vaccinat în public, să dea un exemplu populației. “De ce nu s-a vaccinat președintele României? Cât de sigur să fie acest vaccin? Medicii sunt cei mai în măsură să ne spună, să ne convingă, pentru că au învățat carte ani de zile, au specializări, ei ne pot informa cel mai bine în ceea ce privește acest vaccin. Eu nu m-am hotărât dacă mă voi vaccina sau nu. Nu m-am gândit la acest lucru. Dacă medicii, specialiștii din țara asta, mă vor convinge, cu siguranță, mă voi vaccina. Până acum, nu m-au convins. Am stat de vorbă cu multe persoane. Nimeni nu spune cu certitudine că acest vaccin este bun sau nu. Am discutat cu un doctor de la Craiova, care a spus că se mai gândește dacă face sau nu vaccinul. Și atunci, dacă specialistul a spus că se mai gândește, și eu spun la fel. Dacă peste câțiva ani ne vom trezi că acest vaccin nu a fost benefic? Cu sănătatea nu te poți juca”, a declarat Sorin Bucurescu.

Pigui: Mă voi vaccina cu prima ocazie

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a făcut o primă situație cu cetățenii care vor să vaccineze. Edilul a ajuns la concluzia că oamenii nu prea vor să facă, deocamdată, vaccinul. Cosmin Pigui spune că cei mai mulți așteaptă să vadă ce reacții adverse va avea la persoanele care se vor vaccina. În ceea ce-l privește, primarul comunei Peștișani afirmă că se va vaccina cu prima ocazie pe care o va avea. “ Vineri, a fost ultima zi în care am putut realiza situația cu persoanele din comuna Peștișani care vor să se vaccineze în primă fază. Oamenii nu prea vor să se vaccineze. Interesul nu este mare. Încă așteapă să vadă dacă există reacții adverse la persoanele care s-au vaccinat până acum. Vor să vadă cum se vor comporta și după cel de-al doilea vaccin care se face după 21 de zile de la prima vaccinare. Eu, cu prima ocazie mă voi vaccina”, a conchis Cosmin Pigui.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close