Ultima oră

Votul pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze a fost amânat pentru luni

PSD vrea ca proiectul care prevede înghețarea prețurilor la energia electrică și la gaze, la nivelul mediu din perioada martie septembrie, să ajungă luni la vot. Din păcate, decizia privind această plafonare a fost amânată pentru luni.

O decizie era așteptată chiar astăzi, însă, în urmă cu doar câteva minute, s-a luat hotărârea ca votul final în comisiile reunite și raportul să fie date abia luni dimineață, pentru că trei instituții importante, axate pe acest subiect, nu au trimis niciun punct de vedere pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie.

Este vorba despre Ministerul Energiei, Consiliul Concurenței, dar și de cei de la ANRE.

Pe de altă parte, în cadrul ședinței au existat mai multe momente tensionate între reprezentanții PSD și reprezentanții UDMR. Cei din UDMR au susținut tot timpul că, în acest moment, nu există o urgență în această plafonare, mai ales că există o ordonanță de urgență care spune că aceste prețuri ar putea fi compensate. Din acest motiv, spuneau ei, ar fi bine să se aștepte până săptămâna următoare când cele trei instituții abilitate ar trebui să ofere un punct de vedere.

Luni dimineață ar trebui, astfel, să se ia o decizie finală în cadrul celor trei comisii reunite. Totodată, acesta decizie ar trebui să intre, la începutul săptămânii următoare, și la vot în plenul Camerei Deputaților.

Comisiile reunite trebuiau să se pronunțe astăzi pe raportul privind legea plafonării prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Practic, este vorba despre amendamentele depuse de PSD.

Preturile la energie electrică și gaze naturale ar urma să se plafoneze pentru 6 luni la prețul mediu al perioadei martie-septembrie.

Prețul la energie ar trebui să se plafoneze la 460 mw/h lei pentru operatorii casnici și 135 de lei la gaze naturale mw/h.

Florin Cîțu a declarat, după ce a fost demis prin moțiune de cenzură, că va plafona el prețul când va fi repus in funcție, însă la prețul de acum care este foarte mare și care ar putea face mai mult rău decât bine.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *