Dezvăluiri

Vrea discuții cu ministrul Energiei pe tema planului de restructurare a CE Oltenia. Senator: Sunt șanse să fie reconfigurat

Senatorul Ion Iordache vrea să poarte o discuție cu ministrul Energiei pe tema planului de restructurare a Complexul Energetic Oltenia.

Ion Iordache a fost invitat să participe la aniversarea a 50 de ani de la pornirea Termocentralei Rovinari, eveniment la care este așteptat să participe, vineri, și ministrul Energiei. Senatorul de Gorj vrea să discute cu Virgil Popescu despre viitorul Complexului Energetic Oltenia. Opinia lui Ion Iordache este că planul de restructurare a companiei de la Târgu-Jiu poate fi reconfigurat, în contextul crizei energetice din Europa. “Nu am o informație foarte concretă, dar știu că, la sfârșitul săptămânii, este un eveniment la Complexul Energetic Oltenia, respectiv la Rovinari și, cu siguranță, va fi invitat și domnul ministru și cred că va veni. Am primit și eu invitație și voi fi și eu la acel eveniment. Cred că sunt șanse să fie reconfigurat acel plan de restructurare. Este un moment propice pentru a se discuta și din câte știu eu, la nivel de minister este o preocupare în acest sens. Acum, odată cu criza energetică la nivel european, s-au relaxat discuțiile cu privire la această restricționare privind decarbonarea și inclusiv în răspunsul pe care l-am primit eu de la președinție se afirmă acest lucru că se vor putea rediscuta aceste condiții și termene cu privire la decarbonare. În această perioadă, intenționez să am și eu o discuție la minister pe această problemă. Personal, nu am avut o discuție în această perioadă, cu atât mai mult că politic eram în tabere diferite. Acum , din punct de vedere politic vom avea o altă comunicare și cred că vom reuși să comunicăm și să cunoaștem gândirea și strategia, cu atât mai mult că eu sunt foarte interesat de acest subiect și, cu siguranță, îl voi aborda cu orice ocazie”, a declarat senatorul liberal.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button