Duminică, numărul izolaților a crescut la 21, chiar dacă unii au ieșit din izolare, dar au intrat alții noi. Numărul fluctuează de la o zi la alta, știut fiind că trebuie să stea 14 zile în izolare dacă nu prezintă alte simptome ale virusului.
Astfel, în ultima zi a săptămânii trecute trebuia asigurată hrana în Motru pentru 5 persoane, restul până la 21 reușind să se autogospodărească, a relatat viceprimarul de Motru.
,,Chiar dacă nu au fost fonduri alocate de primărie pentru hrana acestor persoane nu am putut sta impasibil și le-am asigurat cele două mese zilnice pentru fiecare persoană în parte, asta și pentru că, de joi am fost înlocuitorul de drept a primarului și mi-am dorit ca să nu existe nicio problemă cu cei izolați la domiciliu. Fac un apel la cetățeni să înțeleagă că cei izolați nu au Coronavirus. Nu trebuie creată o stare de panică la acest capitol”, a spus Cosmin Morega.
Trei persoane care au fost introduse în izolare la final de săptămână nu aveau medic de familie în localitate, DSP raportându-i unui doctor de familie de pe raza municipiului Motru. ,,Medicul a luat legătura cu mine și cu persoanele abilitate din primărie și poliția locală le-am asigurat celor ]n cauză hrana și monitorizarea sanitară. Vom vedea de luni ce se va întâmpla deoarece numărul izolaților crește în localitate, proviziile celor rămași acasă scad iar instituția publică trebuie să găsească soluția pentru asigurarea hranei, medicamentelor și celor necesare igienei zilnice”, a atras atenția viceprimarul Cosmin Morega.
Situația de la Motru nu este singura de acest fel din județ, și la Schela nu au fost prevăzuți bani pentru astfel de situații de urgență iar autoritățile au dat din colț în colț pentru a asigura hrana unei familii cu doi copii minori. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, le-a cumpărat celor din Schela hrana dar și cele necesare minorilor.