Curiozități

5 lucruri interesante despre Pământ, pe care nu le știai!

Planeta noastră este foarte complexă, iar unele lucruri despre Pământ chiar ar putea să-ți dea de gândit. Playtech a alcătuit o listă de astfel astfel de informații, care nu sunt suficient de răspândite încât să le cunoască toată lumea.

Universul în care trăim e plin de mistere. Deși cercetătorii știu mai multe ca niciodată despre Pământ, nu cunoaștem nici pe departe totul. Mai sunt multe de aflat și, cu siguranță, nu vei afla totul în viața asta.

Totuși, știm suficient de multe detalii pentru a putea alcătui o listă de lucruri ciudate despre Pământ care nu sunt suficient de răspândite.

Planeta noastră e cea de-a treia planetă de la Soare și cea mai densă dintre toate. Și totuși, în ceea ce privește mărimea și masa, se clasează abia pe locul cinci. Pământul s-a format acum aproximativ 4,54 miliarde de ani și este singura planetă cunoscută pentru faptul că poate susține viața.

Iată 5 lucruri ciudate și inedite despre Pământ pe care probabil nu le știai:

  1. Pământul este singura planetă care nu a fost denumită după zeii mitologici. Toate celelalte șapte planete din sistemul solar poartă numele unor zei sau zeițe romane din antichitate. În limba engleză, planeta noastră se numește Earth, nume care provine din engleza veche, în care cuvântul „ertha” înseamnă pământ.
  2. Atmosfera Pământului se extinde până la o distanță de 10.000 km. Atmosfera sa este mai densă în primii 50 de kilometri, însă se întinde pe o distanță impresionantă în spațiu, de până la 10.0000 km. Atmosfera Pământului este compusă din 78% azot, 21% oxigen și conține urme de alte gaze, inclusiv argon și dioxid de carbon.
  3. Inițial, apa de pe Pământ era blocată în interiorul său. De pe lista de lucruri ciudate despre Pământ nu putea să lipsească acesta, pentru că cercetătorii încă îl mai dezbat. Una dintre cele mai importante teorii despre apariția apei pe Pământ este că, inițial, aceasta se afla în interiorul rocilor mantalei sale și a fost eliberată treptat la suprafață, prin vulcani.
  4. O rotație a Pământului nu durează 24 de ore. De fapt, o rotație de 360 de grade în jurul propiei axe durează 23 de ore, 56 de minute și 4 secunde. Totuși, planeta noastră are nevoie să se rotească mai mult de 360 de grade între un răsărit și următorul. Planeta noastră are două tipuri de rotații: cea în jurul Soarelui și cea în jurul propriei axe. Astfel, Pământul trebuie să învârte un grad suplimentar pentru a se alinia din nou cu soarele în fiecare zi.
  5. Un an pe Pământ nu durează 365 de zile. Acesta durează, de fapt, 365.2564 de zile. Cele 0.2564 de zile creează nevoia unui an bisect, odată la patru ani. Acesta este motivul pentru care adăugăm o zi suplimentară lunii februarie, la fiecare patru ani – 2004, 2008, 2012, 2016, 2020 etc.
Sursă
https://unimedia.info/

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close