Ultima oră

Amenzi de peste 27 de mii de lei aplicate de inspectorii DSV Gorj!

În perioada 06 – 12.04.2020, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor de pe raza teritorială a județului Gorj.

În timpul controalelor efectuate în această perioadă au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în cuantum de 27.900 lei (Motru, Stăneşti, Târgu-Jiu):
– o amendă de 1.200 lei la un magazin alimentar, pentru depozitarea nesectorizată a produselor alimentare congelate: coaste porc, picioare porc, carne vită, mici la caserolă, fără delimitare spaţială;
– o amendă de 1.200 lei la o carmangerie, pentru manipularea cărnii şi produselor din carne fără echipament de protecţie sanitară;
– o amendă de 1.500 lei proprietarului unui mijloc de transport produse alimentare, pentru efectuarea transportului alimente fără certificate, documente de calitate sau alte documente prevăzute de legislaţia sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare;
– o amendă de 12.000 lei la o măcelărie, pentru nerespectarea cerinţelor privind etichetarea cărnii proaspete; personalul nu respectă cerinţele de igiena personală; nu se asigură substanţe cu efect biocid; nu se poate demonstra trasabilitatea tuturor sotimentelor de carne aflate la comercializare;
– o amendă de 12.000 lei la un magazin alimentar, pentru următoarele constatări: depăşirea obiectului de activitate (tranşare carcase porc); depăşirea capacităţii de depozitare a spaţiilor frigorifice; produse alimentare depozitate nesectorizat, în afara spaţiilor frigorifice; existenţa unor neconcordanţe între cantităţile de produse existente şi atestările din certificatele sanitare-veterinare sau alte documente; carne proaspătă, brânză fără elemente de identificare care nu permit identificarea trasabilităţii produselor controlate.
Sancţiuni complementare:
– o ordonanţă de suspendare a activităţii la magazinul alimentar menţionat mai sus;
– au fost plasate în stare de reţinere oficială următoarele cantităţi de produse alimentare: 15 carcase miel=180 kg; carne de vită şi oaie=93,65 kg; preparate din carne de porc=70,13 kg; brânză telemea=68,39 kg.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *