Dezvăluiri

A încasat o jumătate de miliard de lei vechi de la CE Oltenia, iar acum cere ca România să renunțe la energia pe bază de cărbune!

Fost secretar de stat în Ministerul Energiei, în timpul Guvernului Cioloș, Corina Georgeta Popescu mima o preocupare pentru rolul cărbunelui în Strategia Energetică a României și vorbea despre importanța acestuia în realizarea mixului energetic, iar la întâlnirile cu sindicatele spunea că va întreprinde demersuri pentru măsuri de redresare a Complexului Energetic Oltenia. În tot acest timp, încasa sume considerabile de la compania energetică, din postura de membru într-o comisie fantomatică de ”privatizare și negociere”. Peste numai cinci ani, din poziția de director general al Electrica, Corina Popescu spune că România trebuie să-și asume cât mai repede renunțarea totală la cărbune.

În aprilie 2016, secretarul de stat din Ministerul Energiei, Corina Popescu, îi primea pe reprezentanții Federației Naționale Mine Energie (FNME) care veniseră pe jos de la Târgu-Jiu la București, în semn de protest. Aceasta menționa, în cadrul discuțiilor, că o parte din măsurile de redresare a Complexului Energetic Oltenia își vor găsi răspunsul în Strategia Energetică Națională, despre care afirma că se afla în proces de elaborare.

Peste alte două luni, Corina Popescu vorbea, în cadrul Adunării Generale EURACOAL, despre importanța cărbunelui în realizarea mixului energetic, dar și despre rolul pe care îl ocupă această resursă minerală în Strategia Energetică a României.

În timp ce părea preocupată de cărbunele de la CEO, Corina Popescu se afla la încasare la compania energetică.

În declarația de avere din martie 2017, când a fost eliberată din funcția de secretar de stat, Popescu menționa suma de 46.468 de lei, încasați din poziția de membru în Comisia de privatizare și negociere a CE Oltenia.

Anii au trecut și nici CEO n-a mai fost redresat și nici Strategia energetică adoptată, însă Corina Popescu și-a schimbat discursul în privința importanței cărbunelui.

Din noua poziție, aceea de director general al Electrica, Corina Popescu este de părere că România trebuie să ia foarte repede decizii cruciale în sectorul energetic, precum perioada când vom renunța de tot la cărbune pentru producerea de energie.

”Avem nevoie de decizie. Aș începe cu cea mai importantă decizie care ar trebui să fie luată: când își va asuma România renunțarea totală la cărbune”, a declarat șefa Electrica.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *