Actualitate

A început Rabla Clasic 2020. Ce modificări a suferit programul din cauza epidemiei de coronavirus!

Programul Rabla Clasic 2020 a luat startul marți la ora 13:00 , a anunțat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. 405 milioane de lei sunt acordate celor care vor să-și dea mașina veche la casat în vederea achiziționării unui autoturism nou.

Este cel mai mare buget acordat celui mai longeviv program guvernamental din România. Aproximativ 60.000 de români ar putea beneficia de prima de casare cotată la 6.500 de lei (aproximativ 1.350 de euro).

Voucher-ul poate fi utilizat la achiziționarea unui autoturism nou cu prag de emisii de 96 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. Se acordă un eco-bonus în valoare de 1.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini cu sistem GPL (gaz petrolier lichefiat) sau GNC (gaz natural comprimat), care se poate adăuga primei de 6.500 de lei.

De anul acesta, și cei care vor să-și cumpere o motocicletă și vor să dea una veche la casat primesc o primă în valoare de 3.500 de lei.

Ce modificări a suferit programul Rabla Clasic în plină pandemie de coronavirus?

Procedura de obținere a tichetelor se modifică în plină pandemie de coronavirus. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a solicitat Administrației Fondului pentru Mediu să opereze schimbări în program, astfel încât să nu mai fie necesară prezența fizică a beneficiarului la sediul dealer-ului.
Astfel, documentele vor putea fi transmise digital.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *