Dezvăluiri

Acuzații după ce grupul nr.5 de la SE Rovinari a primit licența: „Au fost atacuri încărcate de ură și frustrare”

Liderii PSD Gorj acuză ”atacuri încărcate de ură și frustrare lansate de anumiți reprezentanți ai PNL Gorj după anunțul făcut de deputatul Mihai Weber privind obținerea licenței pentru grupul nr. 5 al Termocentralei Rovinari.

Social-democrații gorjeni au venit, luni, cu precizări, într-un comunicat de presă, acuzând ”atacuri încărcate de ură și frustrare lansate de anumiți reprezentanți ai PNL Gorj la adresa conducerii PSD Gorj. Liderul social-democraților gorjeni, deputatul Mihai Weber, a anunțat, săptămâna trecută, că ANRE a emis licența de funcționare pentru grupul nr.5 al Termocentralei Rovinari. Managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, membru în conducerea PNL Gorj, ne-a declarat că astfel de declarații nu fac bine colectivului Complexului Energetic Oltenia. Mihai Weber spune că dacă nu s-ar fi implicat pentru obținerea licenței, grupul nr.5 de la Rovinari risca să nu mai poată fi pus în funcțiune după ce președintele Klaus Iohannis promulga legea decarbonizării. “Au fost tot felul de interpretări ale acestui demers, care, până la urmă, a fost un demers făcut pentru o instituție din Gorj, fundamentală pentru soarta județului, CEO. S-a rezolvat această chestiune, eu zic foarte importantă, pentru că vorbim despre un grup al acestei unități economice, grup care risca să nu mai primească licența de funcționare, care i-a fost retrasă în urmă cu câțiva ani, grup care a fost modernizat cu sume consistente de bani. Era o ordonanță care, în momentul în care își produce efectul, se promulga, practic, nu se mai putea obține nicio licență la niciun grup. Am și făcut trimitere exact la amendamentul care s-a trimis și nu știu cum a ajuns acolo, pentru că în ziua în care această ordonanță a ajuns să fie votata au apărut tot felul de amendamente pe care, cel puțin, din punctul de vedere al PSD, nu cred că le-am cunoscut. S-a întâmplat exact cum s-a întâmplat și cu Ordonanța decarbonizării, când forma inițială a fost trimisă Comisiei Europene fără să fie trimisă în dezbatere publică, fără să fie cunoscută în România, ordonanță care prevedea dezafectarea ireversibilă a grupurilor”, spune deputatul.

“Am spus cum s-au petrecut faptele”

Mihai Weber nu înțelege de ce anunțul pe care l-a făcut privind primirea licenței pentu grupul nr.5 de la Termocentrala Rovinari să fi produs vreun deranj în rândul colectivului din cadrul conducerii CE Oltenia. Deputatul afirmă că nu a făcut altceva decât să spună care au pașii în urma cărora ANRE a dat licența de funcționare grupului energetic. “Așa s-a dorit și cu această licență, practic, apărând acel amendament peste noapte și nepermițând obținerea unei noi licențe. A venit foarte rapid reacția, au înțeles urgența cei din conducerea ANRE, și cei din Directorat au fost extrem de operativi și rapizi în a trimite directorul de vânzări, domnul Ionel Ilie, și pe directorul Directoratului, Marius Negru. Am avut o discuție și cu întreaga conducere și cu domnul Burlan cu o zi înainte, au înțeles că trebuie să se miște foarte rapid, lucru pe care l-au făcut, pentru că, a doua zi, la sediul ANRE au fost prezenți împreună cu documentația pentru avizare, s-a depus documentația respectivă și în câteva zile s-a obținut avizul de funcționare a grupului 5. Nu știu ce a vrut să spună Daniel Burlan, eu am spus care sunt faptele. Aceasta a fost realitatea. Este vorba despre ce s-a întâmplat și nu poți să spui că nu te-ai implicat, dacă te-ai implicat”, a conchis Mihai Weber.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *