Dezvăluiri

Ajung termocentralele din CE Oltenia în situația Mintia? Lider: La Gorj, lucrurile stau diferit

Liderul Alternativa pentru Demnitate Națională Gorj, Nicolae Ivăniși, este convins că Termocentralele Rovinari și Turceni nu vor putea fi închise și vândute atât de ușor ca Termocentrala Mintia.

Nicolae Ivăniși nu crede că guvernanții vor încerca să “înstrăineze sau să sfâșie” Complexul Energetic Oltenia, deși spune că „lașitatea ne caracterizează”. În opinia liderului Alternativa pentru Demnitate Națională, la Gorj lucrurile stau diferit față de Hunedoara, unde Termocentrala Mintia a fost închisă și privatizată ușor.

„Rovinariul și Turceniul nu vor ajunge în aceeași situație ca Mintia, pentru că acolo s-a profitat și de starea de oboseală a personalului, lipsa de reacție sau reacția întârziată a oamenilor din Valea Jiului, erau deja epuizați, trecuseră prin prea multe etape, îngenuncheați și nu au mai făcut față să creeze o presiune. La Gorj, lucrurile stau diferit, zic eu, chiar dacă lașitatea ne caracterizează, zic că nu le va fi atât de ușor și nu vor încerca, pentru moment, să înstrăineze, cel puțin, complexul. Că îl vor slăbi ușor, ușor, e altceva, face parte din planul de restructurare, dar nu le va fi așa ușor ca la Mintia. Cum să nu ai pierderi, când îți lipsește o strategie bazată pe situația reală, când tu plătești certificate de carbon, când din aceste certificate nu-ți vine niciun leu înapoi, cum să nu ai pierderi, când nu ai investit în fronturile de lucru? E normal că toate acțiunile care au fost îndreptate către CEO au adus o gaură neagră. CEO nu ar fi eficient, ci foarte eficient, dacă ar fi lăsat în pace de guvern. Dacă nu avem o reacție cu toții, se va ajunge să fie surpat”, a conchis coordonatorul Altenativa pentru Demnitate Națională.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/