Editorial

Alegeri prezidențiale cât mai repede!

Este nevoie de alegeri prezidențiale de urgență, dar fiind faptul că, dacă actualul președinte mai rămâne pe la Cotroceni, riscăm să fim preluați cu totul de către Ucraina. Nea Santa Klaus de la Cotroceni e foarte darnic de felul lui, cu el și cu Zelenski, deși nu e în fiecare zi Crăciunul. Le-a dat tot ce au vrut ucrainenilor de când a fost demarat războiul de la Răsărit, dintre Rusia și Ucraina. Omul nici măcar nu a fost rugat și s-a oferit voluntar cu arme, pateuri, conserve, bani, locuri de cazare și alte bunuri și donații. Ultima dată, a decis ca șef al CSAT și ca șef al forțelor armate, să lase țara noastră fără un echipament militar pe care am dat sute și sute de milioane de euro sau de dolari.

Adică, România a cheltuit miliarde de euro sau de dolari pe echipamente militare, noi, vechi, bune, rele, cumpărate ca tribut de la SUA sau de la alte state la care om face plecăciuni, și acum trebuie să le donăm după ce am dat lei pe ele. Frumos ar fi ca președintele nostru al tuturor, și al celor care l-am ales și al celor care nu l-am ales, să își doneze din bunurile personale și nu din ale țării. Frumos ar fi să mai aducă echipamente pentru apărarea țării și nu să ne scape și de cele pe care le mai avem și pe care am dat banii muncitorilor și intelectualilor care trăiesc în România și achită impozite zi de zi, lună de lună și an de an.

În mod normal, niște oameni cu capul pe umeri ar trebui să tragă de timp cu donarea echipamentelor militare către statul vecin și să aștepte instalarea unui președinte care să nu încerce tot posibilul să ne aducă la sapă de lemn. Cine știe ce va urma după Iohannis, tot vreun cap plecat sau vreun șepcar. Este nevoie ca toate deciziile CSAT condus de Moș Crăciun Iohannis să fie blocate până când noul președinte, oricare va fi acesta, să analizeze tot ce a făcut Klaus și să întoarcă toate deciziile aiuritoare.

Iar ce a făcut Klaus în ultimele luni și ani este de neacceptat. A supt sume de bani uriașe de la bugetul de stat să achite avioane de lux, în loc să folosească avioane de linie, ca alți șefi de stat, președintele și-a bătut joc de orice semn că în țara noastră ar mai exista oameni de stat sau vreun fir de politician cu demnitate.

A vrut pe banii țării să își găsească un loc de muncă la nivel internațional. Și nu orice loc de muncă, ci unul bine plătit cu avion la scară, cu mașină la scară, cu secretară mai jos de scară și cu nevasta aferentă din dotare. Este posibil ca șeful statului să nu poată să iasă la pensie de acum și cred că îi mai lipsește grupa unu și mai are nevoie de trei luni, să prindă ceva cheag mai mare la pensie. Prin urmare, pune orice bunuri de stat în joc pentru a-l angaja careva pe la NATO UE, ONU, Polaris, sau pe la orice organizație care îi va permite să se plimbe cu avioane de lux pe banii proștilor.

Acum pentru ce o mai fi dat sistemul de rachete ucrainenilor, nimeni nu știe, pentru că a luat în mod cert flit de la NATO și e pe cale să ia și de la UE și de la alții. Oare individul chiar crede că e vreun politician strălucit la nivel internațional sau a greșit borcanul cu pastile de pe noptieră. În loc de magneziu, ia tot somnifere și visează și când pare că e treaz.

Oricare ar fi președintele țării până la finalul anului, în mod cert trebuie să desecretizeze cheltuielile președintelui de când a fost ales și până în momentul de față, dacă au fost secretizate. De asemenea, dacă nu poate fi blocat curierul care va duce sistemul de rachete în Ucraina, atunci să se sesizeze vreun procuror care să vadă cum a fost donat din banii poporului român un echipament militar și cine plătește prejudiciul?! La fel cum s-a sesizat și în cazul achiziției de vaccinuri pentru COVID și în care prejudiciul a fost estimat la peste un miliard de euro.

În mod normal, pe Iohannis trebuie să îl aștepte cel puțin două dosare penale după ce își pierde imunitatea prezidențială: unul pentru cheltuielile exorbitante pentru folosirea de avioane de lux în deplasări și al doilea pentru donarea unui echipament militar pentru care au fost cheltuite sume importante de la bugetul de stat. Asta, dacă vom avea un președinte adevărat din septembrie sau din decembrie. Dacă ne alegem tot cu un yesmen sau șepcar sau vreun cap plecat, atunci mergem degeaba la vot.
Eugen Măruță

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *