Actualitate

Amendă uriașă primită de UATAA Motru. DEPUTAT: Vom găsi soluții

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru a fost sancționată cu circa 250 de miliarde de lei vechi pentru că nu a achiziționat, la timp, certificatele de CO2 pe anul 2020.

Primarul de la Motru, Cosmin Morega, spune că a aflat, în urmă cu câteva zile, de amenda uriașă primită de UATAA Motru. Edilul acuză că documentul a fost ținut “la sertar” de fosta conducere liberală a uzinei. Potrivit primarului de la Motru, UATAA ar avea de dat, pe certificatele de carbon pe anii 2020, 2021, la care se adaugă amenda primită și penalități, aproximativ 15 milioane de euro. “Incompetența unor oameni ne-a adus în pragul falimentului”, acuză Cosmin Morega. Edilul nu știe de unde se vor găsi bani pentru ca Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru să plătească toate sumele pentru a acoperi cheltuiala cu certificatele de carbon pe anii trecuți.

Weber: Se vor găsi soluții pentru UATAA

Deputatul PSD Mihai Weber dă asigurări că se vor găsi soluții pentru problema certificatelor de CO2 la UATAA Motru, dar și pentru sprijinirea altor CET-uri din țară. “Sunt discuții, se face o analiză, probabil că vor fi sprijinite aceste CET-uri de către guvern. Discuția e avansată. Vom găsi soluții și pentru UATAA Motru pentru a depăși această situație dificilă”, spune liderul PSD Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *