Ultima oră

Anunț oficial privind creșterea pensiilor de la 1 Septembrie

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a lămurit situația creșterii pensiilor de la 1 septembrie. Într-o intervenție la România TV aceasta a spus că se luptă cu numărul mare de dosare de pensionare depuse în ultimul an.

Se va realiza o nouă lege a pensiilor? „Nu cred că se justifică elaborarea unei noi legi, dar identificăm o serie de aspecte asupra cărora vom interveni cu modificări. În condiţiile în care Guvernul va avea prerogativele să initieze aceste modificări”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.
„Avem serioase probleme în a accesa informaţii de la angajatorii persoanelor ajunse la vârsta pensionării. De procurarea documentelor care să ateste activitatea lor într-o anumită perioadă (…) Avem obligaţia să aducem intenţii clare în modificarea legii prin faptul că există hotărâri ale CCR care trebuie transpuse în lege”, a spus ministrul Violeta Alexandru.

Care este stadiul dosarelor de pensionare, a întrebat reporterul Românai TV, iar răspunsul a fost stupefiant: „Am gasit 15 mii dosare cu termene si până la un an. Colegii au facut eforturi, nu se pot face minuni, sunt evidente problemele dar o reducere la 2600 inseamna o imbunatatire. Am reusit sa ating in numai cateva luni. Regret sincer ca oamenii trebuie sa astepte. Unele dintre raspunsuri dezamagesc. Oamenii au sperat desi documentele depuse nu genereaza o recalculare si unii sunt dezamagiti”
Creşterea pensiilor, la 1 septembrie. „Sunt prevazute sumele”

Creșterea pensiilor de la 1 septembrie: „De ce s-ar vorbi, nu a apărut nici o modificare. De ce să spunem ceva ce este în lege. E ca si cum in programul de guvernare trec in revista toate lucrurile ca sa spun ca le aplic, dar este lege. Într-un program care se intelege ca este obligatoriu

In bugetul pe anul acesta sunt prevazute sumele. Nu vad de ce insistam, inducem tensiune. Daca apar informatii se vor comunica dar ele nu sun pe masa ca sa facem alta afirmatie”, a mai precizat ministrul Muncii, la România TV.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *