Actualitate

Aparegio a donat 500 de măști pentru medicii de familie din Gorj

În cursul zilei de ieri, operatorul de apă și canal din Gorj a donat pentru medicii de familie din județ 500 de măşti de protecţie necesare în activitatea zilnică. Donația este urmare a solicitării făcute de APMF şi de Colegiul Medicilor din România. În sprijinul medicilor a sărit și președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, susține dr. Mihai Moisescu președintelui Asociației Patronatelor Medicilor de Familie(APMF) Gorj.

Măștile au ajuns la o parte dintre beneficiari, personalul cabinetelor de familie reclamând la APMF că nu au măști și mănuși, necesare în contactul cu pacienții. Există promisiuni și pentru alte astfel de donații, anunță dr. Moisescu. „Avem cunoştinţă de o asemenea donaţie făcută de o persoană privată cabinetului doamnei doctor Andrei Minela”, a transmis felicitări oamenilor de bine, doctorul motrean.

Cert este că, ieri, s-a mai făcut o astfel de donație, constând în mănuși și măști, la cabinetul medicului de familie din Câlnic. ,,Am răspuns prompt apelului doamnei doctor. Am reușit astfel sa aducem la cabinetul doamnei doctor de la noi de la Câlnic, cate ceva din ceea ce au nevoie, sa isi desfășoare activitatea, in condiții de siguranță. Mulțumim doamnei farmacist Elena Pupăză pentru materiale. Așteptăm si alte persoane, să se alăture acestui demers”, a făcut public și Marius Pupăzan, un întreprinzător local din Cîlnic.

Solicitare de la președintele APMF

Moisescu face și un apel către cei care pot ajuta cu alte donații medicii de familie din Gorj.
„Mă adresez pe această cale gorjenilor „cu dare de mână” pentru a face asemenea donaţii către cabinetele medicilor de familie din judeţ sau, dacă acestea sunt în cantitate mai mare, către APMF Gorj sau CMR Gorj, pentru a putea fi distribuite celor care au nevoie. Vă garantez că nicio donaţie, constând în echipament de protecţie nu este degeaba, acestea fiind singura posibilitate pentru medicii şi asistenţii acestor cabinete să evite infectarea cu SARS-CoV-2 şi, astfel, să poată fi de folos în continuare celor ce au nevoie de asistenţă medicală. Şi nu uitaţi medicii de familie sunt linia întâi în lupta cu acest virus”, a comunicat doctorul din Motru, mulțumindu-i directorului Traian Pătrășcoiu, de la Aparegio Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *