Actualitate

Soluție de rezervă: Spitalul Rovinari utilizează măști de tifon confecționate în ateliere de croitorie

Reprezentanții Spitalului Orășenesc Rovinari au făcut un apel către micii întreprinzători privați să confecționeze măști de tifon necesare pentru personalul medical al unității spitalicești. Spitalul are deja un parteneriat cu un astfel de atelier care le produce gratuit aceste măști, unitatea asigurând materialele necesare. O măsură similară a luat și un spital din Bacău.

„Spitalul Orășenesc „Sf. Ștefan” face un apel la toate persoanele care au aptitudini în domeniul confecțiilor (croitorie). Este bine cunoscută problema privind stocurile măștilor de protecție. Echipa de medici chirurgi a propus producerea de măști din tifon, care pot fi sterilizate și folosite de către personalul medical și nu numai. Deja am întreprins acest demers cu Atelierul local de croitorie, care le produce în mod gratuit, însă orice ajutor în plus este bine-venit”, au transmis reprezentanții spitalului rovinărean.

Astfel, orice persoană care dorește să ne ajute în acest demers, este rugată să contacteze Spitalul Rovinari la numărul acesta de telefon: 0761.762.998, în vederea punerii la dispoziție a materialelor necesare.

Soluție de back-up

La Bacău s-a luat, de asemenea, o soluție de rezervă similară. Deși, au anunțat că stocurile de materiale sanitare de unică folosință – măști și mănuși – erau suficiente, atunci, la unitatea din Moldova, conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău a luat totuși decizia, săptămâna trecută, de a confecționa, suplimentar, măști de protecție din tifon în atelierul de croitorie din unitatea medicală. „S-au cumpărat peste 1.000 de metri de tifon și cele patru croitorese pe care le avem confecționează măști. În două zile, deja avem un stoc de 1.000 de astfel de măști. Sunt măști de protecție, în 8 straturi, ce pot fi folosite de personalul care nu este în linia întâi. Adică de cei care lucrează pe acele secții ale spitalului care nu sunt expuse riscului de a intra în contact cu eventuali suspecți sau chiar infectați cu noul coronavirus. Este o soluție de back-up. Aceste măști nu sunt folosite în Unitatea de Primiri Urgențe și nici la corturile de triaj din curtea spitalului”, a declarat Adrian Popa, managerul SJU Bacău. Măștile din tifon sunt sterilizate și, după folosire, se pot resteriliza și refolosi.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *