Stil de viață

Atenție la siluetă! Dacă ești obez poți contacta mai ușor coronavirus

Obeziatatea este asociată, de obicei, cu afecțiunile cardiace sau diabetul, însă e important sa știți că și sistemul respirator este foarte afectat de o greutate corporală prea mare. Mai mut, specialiștii au descoperit că persoanele supraponderale au risc mai mare de contactare a coronavirusului față de cele cu o geutate normală.

Șansele de a vă infecta cu coronavirus ar putea fi mult mai mari dacă sunteți obezi, avertizează medicii.

Conform unui sondaj NHS, citat de thesun.co.uk, peste 60 la sută dintre pacienții care sunt în terapie intensivă cu acest virus sunt supraponderali sau au obezitate morbidă. Studiul a fost realizat de Centrul Național de Audit și Cercetare pentru Terapie Intensivă.

Atenție la siluetă! Dacă ești obez poți contacta mai ușor coronavirus

Specialiștii au descoperit că cei obezi sunt la fel de vulnerabili, dacă nu chiar mai vulnerabili chair față de cei cu alte afecțiuni.

S-a analizat toate internările din spital ale pacienților cu coronavirus la secțiile de terapie intensivă din spitalele din Marea Britanie, din ultimele șase săptămâni.

Raportul a constatat că mai mult de o treime dintre pacienții bolnavi critici au sub 60 de ani – dovedind că și tinerii sunt la risc.

Cei care erau supraponderali, cu un IMC de 25 până la 40, au constituit 64 la sută dintre pacienți.

De altfel, în trecut, studiile au arătat supraponderale și persoanele obeze prezintă un risc mai mare de complicații grave sau deces din cauza infecțiilor, precum gripa.

De ce obezitatea este periculoasă

Medicii au spus că există o serie de motive pentru care pacienții obezi au mai multe șanse să contacteze virusul.

Obezitatea poate afecta sistemul imunitar al organismului și crește inflamația, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar își găsește mai greu lupta împotriva efectelor coronavirusului în același timp.

Pacienții cu exces de greutate au, de asemenea, mai multă greutate asupra diafragmei, punând presiune asupra plămânilor și îngreunând respirația și, prin urmare, înfometându-i de oxigen.

În plus, arterele înfundate pot, de asemenea, să îngreuneze circulația și călătoriile de sânge care transportă celulele imune pentru a lupta împotriva infecției în jurul corpului.

   
Sursă
click.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *