Eveniment

Au fost instalate tiribombele! Pregătiri OPRITE pentru Zilele Comunei Padeș

Primarul de Padeș, Mihăiță Troacă, a decis să organizeze la acest sfârșit de săptămână Zilele Comunei în localitatea Motru Sec în punctul Zăvoi. A și aprobat împreună cu Consiliul Local suma de 50.000 de lei pentru evenimentul respectiv și a permis venirea în zona a unor comercianți. De altfel, pe locul în care ar fi urmat să se organizeze evenimentul s-ar fi instalat deja tiribombe, spun localnicii. Edilul nu a luat însă calcul că pandemia nu s-a terminat, iar țara este încă în stare de alertă, evenimentul anunțat cu surle și trâmbițe neputând să aibă loc.

Mai exact, primarul nu a consultat Direcția de Sănătate Publică Gorj și nu a luat în calcul că și alte localități din județ au oprit aceste evenimente, gen bâlci. Troaca a anunțat, oficial, în schimb, că între 18-20 iunie în Zăvoi au loc Zilele Comunei, eveniment oprit însă de către DSP.

De altfel, directorul DSP Gorj a clarificat situația și în cazul Zilelor Comunei Drăguțești, care, de asemenea, au fost oprite. În urma cu doua zile, șeful Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, a venit cu clarificări publice, după ce primarul din Drăguțești s-a declarat supărat ca nu a fost lăsat să organizeze Zilele Comunei în acest an. Narcis Stoian a explicat că nu a primit nicio solicitare scrisă din partea acestuia și că nici nu ar avea cum să organizeze un astfel de eveniment, pentru că bâlciurile sunt încă interzise in pandemie. Doar dacă evenimentul ar fi fost unul cultural s-ar fi putut organiza cu un minim de o mie de persoane participante vaccinate ori cu test Covid, daca totul ar fi fost organizat sub forma unui spectacol.=

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button