Eveniment

Autoliv, care are o fabrică la Rovinari, se mută din Suedia la noi în țară

Autoliv, mare producător de componente auto, care are o fabrică și în Rovinari, vrea să mute în România și Franța unitățile din Suedia în care produce generatoare de gaz.

Firma suedeză este deja prezentă în România cu zece unități de producție – centuri de siguranță, volane, airbaguri și software de siguranță, iar mutarea fabricii din Suedia se va face într-una dintre unitățile deja existente din țara noastră, potrivit G4media.ro.

Mutarea producției are ca scop creșterea productivității și eficienței companiei într-o perioadă în care industria auto este puternic afectată de criza provocată de pandemie. Relocarea producției din Suedia va face obiectul negocierilor cu sindicatele. În același timp, Autoliv își va păstra prezența în orașul suedez Vargarda, unde va înființa un centru de cercetare și dezvoltare. Autoliv România este subsidiara locală a grupului suedez Autoliv cu vânzări globale de peste 8,5 miliarde dolari şi 67.000 de angajaţi la nivel global. Compania deţine pe piaţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa, Oneşti şi Rovinari, cea din urmă fiind inaugurată de suedezi în toamna anului trecut.

   

Articole asemănătoare:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *