Eveniment

Autorul „Crimei de sub pat”, pus în libertate de Tribunalul Gorj

Mihai Codruț Ţică, condamnat în 2002 pentru omor de către Tribunalul București, și-a petrecut ultimele clipe de detenție în Penitenciarul Târgu Jiu. De ieri, Ţică este eliberat condiționat, după 20 de ani de detenție. Sentința a fost dată de Judecătoria Târgu Jiu și contestată, fără succes, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Ţică avea 23 de ani când a comis ,,crima de sub pat”, cum a fost numită această de presă vremii.

Totul pentru că autorul crimei s-a culcat, în aceeași seară, cu prietena lui în patul sub care zăcea cadavrul. Corpul neînsuflețit îi aparținea Marianei Baboi, o femeie pe care asasinul a omorât-o, cu zece zile înainte de a fi prins, le strada Mielilor din capitală.

Autorul a fost prins de poliţiştii Compartimentului Omoruri din DGPMB. Mihail Codruţ Ţică (23 ani) a fost arestat în str. Elev Ştefănescu, unde se ascunsese. În arest, Ţică a declarat că în seara de 11-12 aprilie 2000 s-a dus la Mariana cu gândul de a-i fura computerul. Au băut, după care Ţică a încercat s-o stranguleze. Crezând că a omorât-o, a înghesuit-o pe Marina sub canapea. „M-am chinuit să bag corpul sub canapea deoarece distanța dintre podea şi partea de jos a canapelei era prea mică. De aceea, am pus nişte cărți sub picioarele patului, ca să pot îndesa corpul”. Pentru a masca trupul Marianei, asasinul a pus o pătură între canapea și podea. I-a furat apoi computerul, hainele și bijuteriile. El a declarat că, în aceeași seară, s-a întors în locuința victimei cu prietena lui și s-au culcat în patul sub care era strivită și asfixiată Mariana Baboi. Criminalul a șters toate urmele. Pe numele lui Ţică s-a emis, inițial, mandat pe 30 de zile, el riscând o pedeapsă intre 15-25 ani pentru omor în scop de jaf. Ţică a fost prins ușor deoarece locuia în bloc cu victima și, mai mult, băuse împreună cu ea. El era pe punctul de a se muta, motiv pentru care i-a solicitat victimei să-i țină câteva lucruri la ea până își va găsi altă casă.

„Crima de sub pat” rămâne un caz complex, care evidențiază sadismul asasinului şi premeditarea abominabilei fapte.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button